KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Livmoderhalsen, når du er gravid

Den nederste del af livmoderen kaldes livmoderhalsen og hæftet fast på skeden. Man kan gennem skeden mærke livmoderhalsen med fingrene nedefra. Det er det jordemoderen og lægen gør (med handsker på) ved den indvendige undersøgelse/vaginal eksploration.

Livmoder og livmoderhalsen

Livmoderhalsen er meget interessant, hvis man har brug for at vide

Livmoderhalsen i graviditeten

Den nederste del af livmoderen – livmoderhalsen er i graviditeten hård og fast (hvilket er godt for at kunne fortsætte med at være gravid). Hvis man har mistanke om truende for tidlig fødsel bruger man ultralyd for at se, om kanalen har åbnet sig indefra som en tragt (funneling).

I slutningen af graviditeten bliver den nederste del af livmoderen – livmoderhalsen mere blød og eftergivelig i konsistensen – man taler om, at den modner op.

Livmoderhalsen under fødslen

Når man er i aktiv fødsel (over 3 cm åben) er livmoderhalsen kravlet op og helt forsvundet, for til slut at gå i ét med skeden.

Under fødslen mærker man hvor meget livmoderen åbner sig – om veerne gør deres arbejde, og om fødslen skrider frem som forventet.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!