HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Livmoderhalsen, når du er gravid

Den nederste del af livmoderen kaldes livmoderhalsen og hæftet fast på skeden. Man kan gennem skeden mærke livmoderhalsen med fingrene nedefra. Det er det jordemoderen og lægen gør (med handsker på) ved den indvedige undersøgelse/vaginal eksploration.

Livmoder og livmoderhalsen

Livmoderhalsen er meget interessant, hvis man har brug for at vide

  • Hvor moden man er, om fødslen er op over.
  • Hvor moden man er, hvis fødslen skal sættes i gang.
  • Om de sammentrækninger der er i livmoderen er nogle man føder af – åbner sig af

Livmoderhalsen i graviditeten

Den nederste del af livmoderen – livmoderhalsen er i graviditeten hård og fast (hvilket er godt, hvis man gerne vil fortsætte med at være gravid).

Hvis man har mistanke om truende for tidlig fødsel har man brug for ved ultralyd også at se, om kanalen har åbnet sig indefra som en tragt (funneling).

I slutningen af graviditeten bliver den nederste del af livmoderen – livmoderhalsen mere blød og eftergivelig i konsistensen – man taler om, at den modner op.

Livmoderhalsen under fødslen

Når man er i aktiv fødsel (over 3 cm åben) er livmoderhalsen kravlet op og helt forsvundet, for til slut at gå i et med skeden.

Under fødslen mærker man hvor meget livmoderen åbner sig – om veerne gør deres arbejde, og fødslen skrider frem som forventet.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første mindst 100 dage af din babys liv, med daglige guldkorn i din indbakke. Du får viden om graviditeten, fosterudviklingen i livmoderen, fødslen, amningen, din babys udvikling efter ankomst. Bliv også klogere på babyudstyr og anvendelse med mere. 

Derudover får du en unik adgang til gode rabatter. Samt løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og din barsel. Kort sagt, tilmeld dig og undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

error: Content is protected !!