HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Lattergas som smertelindring under fødslen

Lattergas er en luftfri luftart, der virker afslappende og let brusende. Den blandes med mere eller mindre ilt. Lattergas er meget brugt som smertelindring under fødslen.

Lattergas virker hurtig. I løbet af ca. 30 sekunder

Hvilken effekt har lattergas under fødslen

Lattergas giver en afslappende og berusende virkning. Lattergas tager ikke vesmerten, men gør, at smerten kommer på afstand.

Nogle fødende synes, at lattergas virker helt utroligt godt og andre oplever slet ikke at have gavn af lattergas.

Hvordan gives lattergas under fødslen

Der er nogle hospitaler, hvor man ikke kan få lattergas, da de ikke har den udluftning, der skal til for at må tilbyde lattergas.

Du får lattergas ved at trække vejret i en maske, der er koblet op på et system med lattergas og ilt. Ønsker du lattergas som smertelindring under fødslen vil jordemoderen hjælpe dig.

Den bedste effekt opnås ved, at du trækker vejret i masken lige så snart du mærker veen. På den måde vil lattergassen nå at have maksimal effekt, når veen er på sit højeste.

I ve-pausen trækker du vejret normalt, for så at trække vejret i masken igen, når du mærker den næste ve.

lattergas pause

Hvilke bivirkninger er det ved lattergas

Lattergas kan give let hovedpine og kvalme.

Din baby får lattergas, når du får lattergas, men der er igen bivirkninger for din baby. Lattergas er nemlig ude af kroppen igen efter et par minutter.

Hvad vi kan gøre for dig

Vores Fødselsforberedelse; Fødsel i kontrol er for dig der sammen med din partner gerne vil være så godt som muligt klædt på til fødslen. Desuden er du med vores vejrtrækningsteknik sikret en optimal iltning til din baby under veerne, god kontrol over din krop og god smertelindring.

Efter fødslen kan du og din baby komme trygt og sikkert fra start med barselsophold på Baby Instituttets Barselshotel, hvor der er tid til at dig og din baby. Her giver vi hands on ammehjælp 24 timer i døgnet, og I bliver klædt på til at kunne skabe de bedste betingelser for jeres baby, når I kommer hjem.

Du skal være velkommen til at nyde denne video med Thomas skov og Emil Thorup, der har veer. Der gæster os på hotellet.

Andre artikler om fødsel og kejsersnit

Andre artikler, der kunne have interesse

error: Content is protected !!