KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Lattergas som smertelindring under fødslen

Lattergas er en lugtfri luftart, der virker afslappende og let brusende. Den blandes med mere eller mindre ilt. Lattergas er meget brugt som smertelindring under fødslen.

Hvilken effekt har lattergas under fødslen

Lattergas virker hurtig i  løbet af cirka 30 sekunder. Lattergas giver en afslappende og berusende virkning. Lattergas tager ikke vesmerten, men gør, at smerten kommer på afstand. Nogle fødende synes, at lattergas virker helt utroligt godt og andre oplever slet ikke at have gavn af lattergas.

Hvordan gives lattergas under fødslen

Der er nogle hospitaler, hvor man ikke kan få lattergas, da de ikke har den udluftning, der skal til for at kunne tilbyde lattergas. De fleste hospitaler tilbyder lattergas, tal med din konsultationsjordemoder om det.

Du får lattergas ved at trække vejret i en maske, der er koblet op på et system med lattergas og ilt. Ønsker du lattergas som smertelindring under fødslen, vil jordemoderen hjælpe dig.

Den bedste effekt opnås ved, at du trækker vejret i masken lige så snart du mærker veen. På den måde vil lattergassen nå at have maksimal effekt, når veen når sit højeste.

I ve-pausen trækker du vejret normalt, for så at trække vejret i masken igen, når du mærker den næste ve.

lattergas pause

Hvilke bivirkninger er det ved lattergas

Lattergas kan give let hovedpine og kvalme.

Din baby får lattergas, når du/den fødende får lattergas, men der er ingen bivirkninger for barnet. Lattergas er nemlig ude af kroppen igen efter et par minutter.

Før et godt grin (uden lattergas) kan du se denne video med Thomas Skov og Emil Thorup, der har veer.

Andre artikler om fødslen

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!