KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Lange amninger, baby ligger lang tid ved brystet

Som udgangspunkt skal du altid amme, til din baby er mæt. Men ligger din baby ved brystet meget længe for at blive mæt, skal du have set nærmere på, hvad årsagen kan være. Lange amninger kan nemlig være et tegn på, at det er svært for din baby at få mælken ud hurtigere, hvilket kan være et problem for barnet og for moderen – og bør optimeres, så din baby har nemmere adgang til mælken. Læg mærke til, om din baby har gode synkelyde hele vejen gennem amningen. Synk fortæller dig nemlig, at din baby rent faktisk spiser og ikke kun sutter.

At din baby ligger og hygge-sutter ved brystet, når han/hun har spist sig dejlig mæt, er selvfølgelig ikke et problem – og måske lige bruger dig til hygge eller bruger brystet lidt som sut. For amning er så meget mere og andet end kun mad, og alt er fint med det, hvis I  begge trives med det.

Lange amninger, baby vil ligge ved brystet hele tiden

Lange amninger er (groft sagt) hvis:

 • Din nyfødtebaby tager meget mere end 1 time om at spise et måltid inkl. pusling og bøvsetid.
 • Din 1 måned gamle baby tager meget mere end 30 minutter om et måltid.
 • Din 2 måneders gamle baby tager meget mere end 10 minutter om et måltid.

Bagvedliggende grunde til meget lange amninger

Ud over din babys alder og også fysiske størrelse er der flere andre forhold, der er bestemmende for, hvor lang tid en amning tager for barnet.

 • Hvor svær råmælken er at få ud af brystet (kun opstarten).
 • Hvor god mælkeproduktion er.
 • Hvordan din baby har fat om brystvorten (din babys teknik ved brystet).
 • Hvordan din baby sutter ved brystet.
 • Placeringen af din babys krop ved brystet.
 • Hvordan din nedløbsrefleks fungerer.
 • Hvor god din babys sugekraft er – styrke og kraft i kinderne.
 • Om din baby har haft vægttab eller for lille vægtøgning efter fødslen.

Ved at ændre på nogle af ovenstående vil det være muligt at optimere på amningen og dermed også ofte på længden af amningen.

Hvad jeg selv kan gøre, hvis amningerne er meget lange

Hvis din baby har meget lange amninger, har din baby brug for hjælp til få optimeret amningen, så det bliver lettere for din baby at skaffe sig næring nok. Det er din opgave at hjælpe din baby. Ved at længden på amningen afkortes vil din baby få frigivet vågentid, der så kan bruges på andet end at spise eksempelvis indlæring og interaktion.

Som mor kan meget lange amninger være hårde for brystvorterne. Meget lange amninger – især om natten – er også meget opslidende og udtrættende. En mere frisk mor er sjovere at være sammen med og har mere overskud til hele familien.

Hvis de lange amninger skyldes for lille mælkeproduktion, er der brug for at tage hånd om den.

Måske du søger hjælp til at optimere din babys teknik ved brystet. Hos os bruger vi ESA- metoden, der  virker, uanset om din baby er tynd eller tyk, lille eller stor. Du lærer hvordan du lægger din baby til brystet med en god teknik, samt håndgreb og teknikker til en god tømning.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!