fbpx

Blog

Min Baby - 1 måned til 1 år / Tanker om at være forælder

Hvad kan du lære om din baby af en politisk ukorrekt far

Hvad kan du lære om din baby af en politisk ukorrekt far

Det er helt utroligt hvor meget, der kommer til én via. facebook.

Facebook tilfredsstiller den del af hjernen, der elsker nye input. Nogle gange får man et godt grin, nyheder man ikke vidste var der og man kan have holde sig ajour med venner og bekendtes liv. I dag fik jeg et link til en youtube video, slået op på min væg fra min far.

Min første reaktion var: “så hold dog op med det, stakkels dreng”.

Men så kom eftertanken. Dette politisk ukorrekte klip af en dreng, der iagttager sin far bryde ud i falsk gråd, illustrerer jo så fint, hvordan babyer skaber ansigtsudtryk og bevægelser, som præcist synkroniserer med deres omgivelsers ansigtsudtryk, bevægelser og stemme.

Se videoen:

Fik du også helt ondt af drengen?

Faktisk har videnskaben vist, at når vi lægger vores ansigtsudtryk i de samme folder som et andet menneske (ikke nødvendigvis helt så tydeligt), så synkroniserer vi ikke bare ansigtsudtryk og bevægelser vi synkroniserer også med det andet menneskes følelser.

Ja, du læste rigtigt. Vi føler det den anden føler, når vi synkroniserer med et andet menneskes ansigtsudtryk, bevægelser og stemme. Det samme gør din baby – både når du er glad og når du er trist.

Mor, hvad mener vi om det her?

Som barn former ens forældre ens hverdag og man er fuldstændig afhængig af, at ens forældre kan overskue livet og magte opgaven.  En forældre der bryder sammen eller er trist eller som er stresset eller forstenet (mangler ansigtsudtryk)  er absolut utrygt for et barn og udgør en trussel mod ens eksistens, trivsel og udvikling.

Det er tydeligt at se, hvordan drengen først søger sin mors øjne, for gennem hendes ansigtsudtryk at aflæse, hvor alvorlig situationen er. Med øjne der siger: “Hvad mener vi om den her situation, mor”.

Og da faderen efter en pause igen genoptager sin falske gråd, søger drengen igen sin mor med et blik, der siger “så gør da noget mor, den er helt gal”.

På denne video bliver det tydeligt, hvad der sker – og det tager kun ganske kort tid. Men faktum er, at vi  synkroniserer hele tiden. Du synkroniserer med og mærker dit barn og dit barn synkroniserer med og mærker dig – med undtagelse af, når vi er i den helt tunge søvn.

Børn er fantastiske – helt fra fødslen

Kniber det med humøret og glæden ved at være blevet forældre eller mangler du inspiration til, hvordan du skaber en velfungerende hverdag for og med din baby, så er det vores hjemmebane. Du er velkommen til at ringe til os på telefonnummer 2277 3571 eller se dig omkring på vores hjemmeside; babykonsultationer.

Du kan læse, hvad tidligere kunder, der har tilvalgt vores viden og erfaring, siger om os ⇒

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.