KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Lækker mælk / Mælken løber umotiveret

Det er normalt, at brystet lækker mælk. Nogle kvinder begynder at lække bare ved at se en baby, nogle lækker, når de ser deres egen baby, andre lækker når deres baby græder og andre igen lækker aldrig mælk (selvom de har mælk nok). Mest normalt er det, at det lækker med mælk under amningen fra det bryst din baby ikke har ved. Om natten, hvis din baby pludselig tager en længere lur, kan du også risikere at vågne i en seng, der er helt våd af mælk.

Som en hovedregel gælder det, at problemet ofte er størst i starten af ammeforløbet, fordi mere af mælken lagres i brysterne her. Senere i forløbet produceres en større del af mælken under amningen, og her lækker det sjældent med mælk.

Meget tilfreds baby, der er glad for, at mor har så meget mælk - man kan se at blusen er våd ved det bryst han ikke lige har spise ved.

Hvad jeg selv kan gøre, når det løber med mælk

Brystvorten virker som et stopsignal til nedløbsrefleksen. Hvis du trykker brystvorten ind i brystet vil mælken i de fleste tilfælde holde op med at løbe.

Ellers er der ikke meget andet at gøre end at bruge ammeindlæg mellem amningerne (og her vil dem af uld ofte ikke være nok). Du kan måske også under amningen have brug for at lægge en stor stofble ind i BH´en til at tage mælken.

Hvis du vil gemme mælken – for at bruge den senere (evt fryse den);

Har du rigtig meget mælk, skal du være opmærksom på at brysterne tømmer sig helt, når din baby har været ved brystet. Gør de ikke, er det du nemlig i risiko for brystbetændelse.

Søger du viden, hjælp eller sparring

Hvis du er løbet ind i udfordringer med amningen, dårlig tømning, for stor mælkeproduktion, mælkeknuder, brystbetændelse eller sår på brystvorten eller for lav mælkeproduktion, så vil vores hands-on ammevejledning og ESA-metode kunne hjælpe dig videre;

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!