fbpx

Lækker mælk / Mælken løber umotiveret

Det er normalt, at brystet lækker mælk. Nogle kvinder begynder at lække bare ved at se en baby, nogle lækker, når de ser deres egen baby, andre lækker når deres baby græder og andre igen lækker aldrig mælk (selvom de har mælk nok). Mest normalt er det, at det lækker med mælk under amningen fra det bryst din baby ikke har ved. Om natten, hvis din baby pludselig tager en længere lur, kan du også risikere at vågne i en seng, der er helt våd af mælk.

Som en hovedregel gælder det, at problemet ofte er størst i starten af ammeforløbet, fordi mere af mælken lagres i brysterne her. Senere i forløbet produceres en større del af mælken under amningen, og her lækker det sjældent med mælk.

Meget tilfreds baby, der er glad for, at mor har så meget mælk - man kan se at blusen er våd ved det bryst han ikke lige har spise ved.

Hvad jeg selv kan gøre, når det løber med mælk

Brystvorten virker som et stopsignal til nedløbsrefleksen. Hvis du trykker brystvorten ind i brystet vil mælken i de fleste tilfælde holde op med at løbe.

Ellers er der ikke meget andet at gøre end at bruge ammeindlæg mellem amningerne (og her vil dem af uld ofte ikke være nok) og måske også under amningen have brug for at ligge en stor stofble ind i BH´en.

Hvis du vil gemme mælken – for at bruge den senere (evt fryste den;

Har du rigtig meget mælk skal du være opmærksom på at brysterne tømmer sig helt, når din baby har været til. Gør de ikke er det du nemlig i risiko for brystbetændelse.

Hvis du er løbet ind i udfordringer med amningen, dårlig tømning, for stor mælkeproduktion, mælkeknuder, brystbetændelse eller sår på brystvorten eller for lav mælkeproduktion, så vil vores hands-on ammevejledning og ESA-metode hjælpe dig videre;

Ønsker du vores hjælpe eller høre hvad vi kan gøre for dig, så send os en SMS om “at du gerne vil ringes op om amning” på telefon 22 77 35 71. Så ringer vi dig op, så snart vi ikke lige har en baby i hænderne.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have din interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.