KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Lægkramper / lægmusklerne kramper

Omkring halvdelen af alle gravide oplever på et eller andet tidspunkt i graviditeten at være plaget af lægkramper. De fleste gravide har lægkramper i løbet af natten.

Lægkrampe er når blodkarrene og herefter musklerne i læggen, altså på bagsiden af underbenet kramper/spasmer/trækker sig sammen.

Lægkrampe hos gravid

Hvordan ved jeg, om jeg har lægkramper ?

Diagnosen stilles ud fra symptomerne, der er smerte og ubehag i underbenet, når musklen i læggen kramper. Smerten skal altid forsvinde, når musklen igen slapper af.

Hvis krampen eller smerten i læggen er vedvarende, bør du kontakte din egen læge med henblik på at sikre dig, at der IKKE er tale om en dyb vene trombose (DVT).

Hvad er risikoen ved lægkramper i graviditeten?

Der er ingen risiko forbundet med lægkramper i graviditeten, hverken for dig eller din baby. Kramperne kan dog være ubehagelige og forstyrre nattesøvnen.

Hvordan behandles lægkramper i graviditeten?

Der findes ikke nogen medicinsk behandling for lægkramper. Til gengæld er der masser af andre ting, der kan lindre lægkramper heriblandt massage, rebozo massage, yoga og akupunktur-behandlinger.

Hvad kan jeg selv gøre ved lægkramper?

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!