HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Lægkramper / lægmuskerne kramper

Omkring halvdelen af alle gravide oplever på et eller andet tidspunkt i graviteten at være plaget af lægkramper. De fleste gravide har lægkramperne i løbet af natten.

Lægkrampe er når blodkarrene og herefter musklerne i læggen, altså på bagsiden af underbenet kramper/spasmer/trækker sig sammen.

Lægkrampe hos gravid

Hvordan ved jeg, om jeg har lægkramper ?

Diagnosen stilles udfra symptomerne, der er smerte og ubehag i underbenet, når musklen i læggen kramper. Smerten skal altid forsvinde, når musklen igen slapper af.

Hvis krampen eller smerten i læggen er vedvarende, bør du kontakte din egen læge med henblik på at sikre dig, at der IKKE er tale om en dyb vene trombose (DVT).

Hvad er risikon ved lægkramper i graviditeten?

Der er ingen risiko forbundet med lægkramper i graviditeten, hverken for dig eller din baby. Kramperne kan dog være ubehagelige og forstyrre nattesøvnen.

Hvordan behandles lægkramper i graviditeten?

Der findes ikke nogen medicinsk behandling for lægkramper. Til gengæld er der masser af andre ting, der kan lindre lægkramper heriblandt massage, rebozomassage, yoga og akupunktur-behandlinger.

Hvad kan jeg selv gøre ved lægkramper?

Du kan finde alle vores udvalgte produkter til dig og din baby i vores webshop her ⇒

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!