Lægkramper / lægmuskerne kramper

Omkring halvdelen af alle gravide oplever på et eller andet tidspunkt i graviteten at være plaget af lægkramper. De fleste gravide har lægkramperne i løbet af natten.

Lægkrampe er når blodkarrene og herefter musklerne i læggen, altså på bagsiden af underbenet kramper/spasmer/trækker sig sammen.

Lægkrampe hos gravid

Hvordan ved jeg, om jeg har lægkramper ?

Diagnosen stilles udfra symptomerne, der er smerte og ubehag i underbenet, når musklen i læggen kramper. Smerten skal altid forsvinde, når musklen igen slapper af.

Hvis krampen eller smerten i læggen er vedvarende, bør du kontakte din egen læge med henblik på at sikre dig, at der IKKE er tale om en dyb vene trombose (DVT).

Hvad er risikon ved lægkramper i graviditeten?

Der er ingen risiko forbundet med lægkramper i graviditeten, hverken for dig eller din baby. Kramperne kan dog være ubehagelige og forstyrre nattesøvnen.

Hvordan behandles lægkramper i graviditeten?

Der findes ikke nogen medicinsk behandling for lægkramper.

Hvad kan jeg selv gøre ved lægkramper?

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. I 2009 startede hun og Charlotte Utzon Det Private Barselshotel i Gentofte og i 2013 Baby Instituttet. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.