Ingredienser:
- 250 gr fuldkornsmel fra finax eller mandelmel fra urtekram
- 2 tsk. stødt ingefær
- 3/4 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. bagepulver
- 1/4 tsk. salt
- 185 gr smør, blødgjort
- 3-4 spsk fløde
- 120 gr sukkererstatning 1:1 fra easis eller alm hvidt sukker
- 1 æg
- 1 spsk appelsinsaft
- 30 gr melasse
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Rør mel, kanel, ingefær, bagepulver og salt sammen i en skål.
- I en anden skål pisker du smør og sukker godt sammen til det bliver helt fluffy (ca 7-10 min). Derefter putter du fløde i, og pisker ca. 3 min mere.
- Slå ægget i skålen med smør, sukker og fløde. Tilsæt derefter appelsinsaft og melasse.
- Tilsæt gradvis de tørre ingredienser og rør rundt imens.
- Placer dejen i fryseren i 10 til 15 minutter, ellers er den umulig at arbejde med.
- Rul dejen til kugler (ca 12 stk) og placer dem på bagepapir på bageristen. Tryk kuglerne lidt ned med en gaffel.
- Bag kiksene i 8 til 10 minutter i ovnen.
- Lad kiksene sidde på bagepapiret i 5 minutter, før de tages af til yderligere afkøling.