fbpx

“Der har faktisk på intet tidspunkt været gråd – han kigger bare glad og forventningsfuldt på mig, som om han siger: Yay mor, nu skal jeg sove :-). Jeg bruger meget alle de råd I har haft om, hvad man skal sige til dem i ægte coach-agtig stil 😉 Og roser ham fordi han har taget så godt imod alle disse ændringer”

-Anne-Sophie, mor til Matthew

 

Han sover lynhurtigt

Kære Karen

Først og fremmest vil jeg bare sige tusind gange tak for et super udbytterigt kursus. Vi har fået SÅ meget ud af det herhjemme. Før jeg tilmeldte mig, skulle vi efterhånden stort set hele tiden være i nærheden af Matthews slynge for at være sikre på, at han sov længere end 35 minutters powernap om dagen. Han kunne slet ikke sove i barnevogn (eller i sin seng) til dagslurene og nattesøvnen var også virkeligt afbrudt.

Nu skal jeg nærmest ikke engang lægge ham i barnevognen, før end han sover og kan lynhurtigt trille ham om i gården, hvor han gerne sover 2,5 time uden at vågne. Jeg kan også lægge ham i hans seng indenfor, hvor han også kan sove længe. Når jeg puttede ham om aftenen, var det før kurset, inde på min seng med amning og så sidde med ham i 30-60 min. før end jeg lagde ham over i hans egen seng. Nu bliver han ammet i stuen. Taget ind i soveværelset og kommet i tyngdepose, får sut og sovemaske (de to sidste bruger han også om dagen) og så lægger jeg ham i sengen og der går under 5 minutter, så sover han. Der har faktisk på intet tidspunkt været gråd – han kigger bare glad og forventningsfuldt på mig, som om han siger: Yay mor, nu skal jeg sove :-). Jeg bruger meget alle de råd I har haft om, hvad man skal sige til dem i ægte coach-agtig stil 😉 Og roser ham fordi han har taget så godt imod alle disse ændringer (fik jeg sagt, at vi ikke har brugt slyngen i flere uger). Det sidste der manglede var nætterne, der stadig kunne trække tænder ud og at han var meget oppe i overfladesøvnen ml. 4-6 om morgen og jeg skulle selv vågne meget op, for at få ham til at sove videre. Efter sidste mandags steptalk om nattesøvnen, besluttede jeg derfor at bruge tyngdeposen om natten, hvad jeg ellers ikke havde gjort. Allerede første nat sov han først 5 timer i træk, så 3 timer og så 1,5 time. De efterfølgende nætter har været lige så gode og jeg sørger for at sige til ham, at han vil blive ved med at blive puttet indtil fx kl. 6.30 etc., så vi også kan gå efter, at han sover længere om morgenen – også dét har virket.

Ja, som du kan se, så kan vi slet ikke få armene ned over den ændring vores lille Matthew har været igennem rent søvnmæssigt den seneste måned.

Anne-Sophie, mor til Matthew