fbpx

“Jeg har et helt nyt liv! Pludselig er det blevet sjovt at gå på barsel, og jeg har tid til mig selv, og ikke mindst overskud til at bære mit barn i vikle de dage hvor der har været for meget stimuli, og det bedste af det hele; Jeg kan lege flyvemaskine med ham, uden at have ondt i alle led i min krop!!!”

– Christina

 

Jeg er så taknemlig for vi gik igang med Søvn i Babysteps!

Jeg var i lang tid opgivende, magtesløs og frustreret over min søn kun sov powernaps ved amningerne hele dagen. Hvis han skulle have en lur på mere end 10 min, så var det i en vikle på mig, men med en baby på 8kg var det tungt og slidende at give ham alle hans lure hos mig. Nogen dage kunne jeg bære ham 4-5 timer fordelt på 2-3 lure, det var ikke holdbart. Så jeg begyndte at sidde med ham på en yoga bold, da slyngevuggen heller ikke virkede længere. Jeg havde prøvet alle former for tekniker (troede jeg) til at give ham søvn når han viste træthedstegn, men intet virkede. Jeg følte mig som en fiasko, en dårlig mor der ikke kunne hjælpe mit barn med at sove. Tanker om at skulle søvntræne mit barn var skræmmende, og derfor ville jeg ikke overveje at få hjælp nogen steder. Indtil jeg læste om søvn i baby steps, som IKKE er søvntræning! Men hjælp til søvn i babys tempo!

Jeg søgte hjælp fordi jeg var slidt op, fysisk og psykisk. Det ødelagde glæden ved at blive mor, og forholdet mellem min kæreste og jeg blev alvorligt sat på prøve, når alle dage og weekender gik på at få vores søn til at sove….

Der måtte gøres noget, jeg havde hørt flere sige til mig “børn er forskellige, det er helt normalt han kun sover 10-12 timer i døgnet, han er bare nysgerrig på verden” nogle gange blev jeg glad over de kommentar, men inderst inde viste jeg jo godt at et spædbarn ikke skal sove det samme som et voksent menneske… Derfor ringede jeg til Karen, og hun forklarede at søvn er ligesom mad; hvis du vejer 10 kg har din krop brug for vis antal kcal for at fungere optimalt, det samme med søvn, hvis man er 3 måneder gammel har man brug for mere end 10-12 timer i døgnet… Det gav mening for mig, og troen på at det var en god investering at tage søvn i baby steps. Ikke kun for min egen skyld, men mest for min søns skyld, så han kunne få et godt forhold til at sove, for dette er noget vi skal hele livet.

Efter søvn i baby steps gik vi fra alle tænkelige hjælpende metoder som vugge, hoppe, synge, gynge, kropskontakt, amning, you name it! Vi har været alt igennem… Til nu at have en dreng der sover 12 timer om natten med 1-2 opvågninger. Aften putningen tager 10 min istedet for 2 timer, og bedst af alt så kan han sove af sig selv, for sig selv i sin barnevogn! Jeg kan gå ture, jeg kan komme ud fra mit hjem som jeg var “spærret” inde i, de første 3 måneder… Jeg har et helt nyt liv! Pludselig er det blevet sjovt at gå på barsel, og jeg har tid til mig selv, og ikke mindst overskud til at bære mit barn i vikle de dage hvor der har været for meget stimuli, og det bedste af det hele; Jeg kan lege flyvemaskine med ham, uden at have ondt i alle led i min krop!!!

Jeg var aldrig kommet ud af den onde cirkel uden Karen og Cecilies hjælp, for jeg ville aldrig i mit liv lade mit barn græde sig i søvn. Jeg ville hjælpe ham, guide ham, støtte ham til at få et naturligt og godt forhold til søvn. Og det har vi fået med jeres hjælp!!!!

Tusind tusind tak!