HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Kontaktblødning – lille blødning efter samleje

Kontaktblødning er blødning, der kan komme fra de overfladiske blodkar i livmoderhalsen og livmodermunden, når de berøres. Kontaktblødning kommer ofte i forbindelse med en gynækologisk undersøgelse og/eller vaginal eksploration, fordi instrumenter og/eller fingre rammer livmodermunden og derved fremkalder blødningen. Der kan også komme kontaktblødning ved samleje – af samme årsag.

Mand og gravid, der har samleje. Samleje er en helt normalt grund til at der kan opstå kontaktblødning.

Kontakt blødning lige efter samleje som frisk blødning eller dagen efter som brunligt udflåd er noget mange gravide vil opleve en eller flere gange i løbet af graviditeten. Det er ofte også her at de fleste bliver allermest bekymret for at have fremprovokeret noget. Er det bare lidt blødning, der hurtig aftager igen, er det ganske ufarligt.

Kontaktblødning kan også opstå ved fysisk aktivitet (eller efter), idet det kan gøre at livmodermunden støder på skedens væg.

Kontaktblødning, når man er gravid

Livmoderhalsen kommer lettere til at bløde lidt, når man er gravid. Det sker fordi, der er en øget blodgennemstrømning i slimhinderne og fordi livmodermundens inderside krænger en smule ned i skeden. Det at livmodermunden krænger en smule ned i skeden gør at de celler, det ellers ligger beskyttet inde i livmodermundens kanal, mere udsat for berøring af eksempelvis skedevæggen eller i forbindelse med samleje. Eller at der opstår kontaktblødning “helt uden grund”.

Kontaktblødning er uproblematisk – fordi den intet har med dit foster i livmoderen eller med moderkagen at gøre.

Hvordan ser kontaktblødning ud?

Kontaktblødning kan være både frisk og rød eller mere brunlig. Det kan være du opdager den, når du tørrer dig og ser, der er lidt blod på papiret, eller at du kan se lidt blod i dine underbukser. Man kan let blive forskrækket, men mængden af blod er ofte ikke særlig stor (og blod ser ofte ud af mere end det er).

Kontaktblødning aftager som regel hurtigt igen.

Andre artikler om graviditet

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!