HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Kønsorganer nyfødt dreng / kønsorganer nyfødt pige

Din babys kønsorganer vil være færdigudviklede ved fødslen. Det er dog normalt, at de kvindelige kønshormoner (fra moderen) kan påvirke kønsorganerne i den første tid.

Kønsorganer hos nyfødte piger

Kønslæberne kan være en smule hævede grundet hormonpåvirkningen. Der kan også komme slim og blødning fra skeden.

Hvis du har en pige født før uge 39 – 40, vil de store kønslæber ofte ikke dække de små kønslæber. Kønslæberne vokser hos de fleste piger nemlig først til, op mod terminen. Kønslæberne vil vokse i de første uger efter fødslen, så de store kønslæber med stor sandsynlighed kommer til at dække de små skamlæber.

Kønsorganer hos nyfødte drenge

Tissemanden hos drengebørn kan have forskellig størrelse, og vil vokse i takt med din baby. Hos nogle enkelte drenge er urinrøret afkortet og kan få penis til at bøje.

Pungen på drengebørn er ofte enormt stor, idet den har samlet væske til sig i livmoderen. Den kan være på størrelse med en lille blomme ved fødslen, og derfor se helt abnorm ud. Væsken forsvinder altid og pungen tager en normal størrelse i løbet af uger eller måneder.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!