KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Kønsorganer nyfødt dreng / kønsorganer nyfødt pige

Din babys kønsorganer vil være færdigudviklede ved fødslen. Det er dog normalt, at de kvindelige kønshormoner (fra moderen) kan påvirke kønsorganerne, så de er lidt hævede i den første tid.

Kønsorganer hos nyfødte piger

Hvis du har en pige født før uge 39 – 40, vil de store kønslæber ofte ikke dække de små kønslæber. Kønslæberne vokser hos de fleste piger nemlig først til, op mod terminen. Kønslæberne vil vokse “færdigt” i de første uger efter fødslen, så de store kønslæber med stor sandsynlighed kommer til at dække de små kønslæber.

Kønslæberne kan være en smule hævede grundet hormonpåvirkningen fra moderen. Der kan også komme slim og blødning fra skeden.

Kønsorganer hos nyfødte drenge

Pungen på drengebørn er ofte enormt stor, idet den har samlet væske til sig i livmoderen. Den kan være på størrelse med en lille blomme ved fødslen, og derfor se helt abnorm ud. Væsken forsvinder altid og pungen tager en normal størrelse i løbet af uger eller måneder.

Tissemanden hos drengebørn kan have forskellig størrelse, og vil vokse i takt med barnet. Hos nogle enkelte drenge er urinrøret afkortet (hypospadi) og får penis til at bøje.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!