HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Klippe negle på baby hvornår & klippe negle hvordan

I starten må man ikke klippe neglene, de skal nulres af! Det er vigtigt, da man, hvis man klipper neglene for tidligt kan klippe ind i fingeren. Det skyldes, at fingrene er dannet først og neglen er vokset ud fra dem, og at neglen på fødselstidspunktet faktisk ikke har sluppet fingeren bag ved, selvom det ser sådan ud.

Hvornår må neglene klippes?

Fordi neglen kan sidde fast på huden på en måde, der kan være svær at se, må den ikke klippes, før man er sikker på, at neglene har sluppet fingerspidserne. Først når neglen er forhornet og slipper huden bagved, må den den klippes. Man ved med sikkerhed, at huden har sluppet undersiden af neglen, når der kan komme skidt op under neglene på din baby.

Baby får klippet negle med en babyneglesaks

Neglene skal være noget lange, før du kan klippe dem, da bladet på en baby-negleklipper er mere tykt, så den ikke kan klippe neglene for tæt. Det gør også, at man ikke kan klippe korte negle.

Hvor ofte skal neglene klippes

Det vil ofte være forskelligt, hvor ofte neglene skal klippes – hvor hurtigt de vokser. Det virker som om, at neglene vokser hurtigere om sommeren end om vinteren. Du kan ikke klippe neglene for meget med en babyneglesaks, for hvis neglene er for korte, så kan de slet ikke klippes.

Tånegle vokser ikke så hurtigt og klippes normalt kun lige over (ingen bue). Når barnet begynder at bruge sko, bør tåneglene tjekkes og klippes lidt oftere. Kontrollér, at der er en jævn rand på neglen, og at der ikke er spidse kanter.

Hvordan klipper jeg babys små negle?

Du klipper din babys negl med en babyneglesaks eller en babyklipper – når du ikke længere nulre dem af. Bruger du en babyneglesaks eller -klipper og har din baby skidt under neglene, så kan det ikke rigtigt gå galt. Børnenegleklippere er foruden mindre, også mere afrundede og sløvere end negleklippere til voksne, så risikoen for at klippe i barnets finger er meget lille.

Under klipningen er det en god ide at holde fast i hver enkelt finger, efterhånden som neglene trimmes. Træk huden på fingerspidsen lidt bagover, så negleranden ikke har hud under sig. Klip på en måde, der svarer til neglens naturlige facon.

Det eneste vigtige er, at enden af neglen bliver afrundet lidt, når neglen klippes, så den ikke kan kradse huden eller hægte sig fast i tøj og lignende.

Kan din baby ikke lide det og i starten, kan du klippe din babys negle, når han eller hun sover. Der vil du være sikker på, at din baby slapper af i fingrene, hvilket gør det nemmere at komme til med saksen. Spænder ens barn i fingrene, så bliver huden ligesom stram bag neglen, og så er der svært at få saksen derind. Under søvnen er fingrene altid afslappede.

Børns negle vokser hurtigt, så du får hurtigt træning i negleklipning – og øvelse gør mester!

Tips til negleklipning hos små-børn

De fleste børn har det fint med at få klippet negle. Småbørn er kun lidt tålmodige, når det gælder om at holde arme og ben stille.

Følgende tricks kan derfor være til hjælp:

  • Lige efter et bad er barnets negle blødere og lettere at klippe
  • Klip eventuelt barnets negle, mens dit barn sover
  • Få en anden person til at sidde med dit barnet, mens du klipper, så I er to om det
  • Vær ikke bange for at pille/rive negleenden af, du kommer ikke til at rive for meget af neglen af

Andre artikler om din baby

error: Content is protected !!