fbpx

Kinamandsstillingen / kinamanden

Kinamanden ammestilling er en ammestilling, vi har haft med os helt fra starten, da vi manglede en ammestilling, der effektivt kunne tømme i dybden af brystet og holde babyen aktiv ved brystet. Det er vores udgave af Laid back ammestillingen.

Vi har erfaret, at kinamanden efterhånden har vundet indpas som ammestilling på de danske hospitaler, og det er vi glade for, men da vi ikke har undervist i den, så håber vi at det der er opmærksomme på at bruge den korrekt, så barnets ryg ikke overbelastes.

Hvordan er barnet placeret i kinamandsstillingen?

I kinamand ammestilling ligger du på ryggen, og din baby sidder på hug op ad dig (din baby sidder i armhulen). Din baby skal have en godt støtte i ryggen, så ryggen ikke hænger (se foto).

Foto af kinamands-ammetillingen

Fordelene ved kinamandsstilllingen

Kinamands ammestillingen har alle de samme fordele som laid back ammestillingen, da det er en form for laid-back. Den stimulere barnets neonatale reflekser og evne til at få rigtig fat og amme. Der ud over har barnets hoved en tyngde ned i brystet, der gør at barnet ofte får bedre fat – og vi oplever også at barnet tømmer brystet bedre.

Yderligere er fordelene ved kinamanden er, at den tømmer brystet i områder, som nyfødte ikke særligt godt kan komme til i de mere almindelige ammestillinger. Der er især i midten af brystet og i området hvor barnet har sin hage, nemlig ud under armen.

Den sidste store fordel er at din gør det svært for barnet at være sovende ved brystet, barnet holdes således i gang, hvilket ofte er en stor fordel hos babyer med lille fødselsvægt, babyer med gulsot og nyfødte generelt.

Ulemperne ved kinamandsstillingen

Ulemperne ved kinamanden er, at den kan være svært at håndtere alene, og den kan være svær at lære sig selv.

Derudover er det meget vigtigt, at der er helt styr på barnets ryg i stillingen, så barnet ikke kommer til at sidde og hænge i ryggen og falde sammen på en forkert måde.

Hvad kinamandsstillingen kan gøre for dig

På Baby Instituttet anvender vi oftest kinamandstillingen, når vi skal hjælpe nyfødte babyer godt fra start med amningen eller når vi skal hjælpe en kuldsejlet amning tilbage på ret køl. Ved vores ammekonsultationer og på døgnbasis arbejder vi efter konceptet “Vis, Forklar, Vis”, hvor vi først viser dig i praksis, hvordan du gør. Så forklarer vi dig, eksempelvis hvorfor din baby skal ligge på præcis den måde i forhold til dit bryst og hvordan, du selv kan hjælpe din baby. Herefter viser vi dig, hvordan du selv kan gøre det med de simple håndgreb, som er en del af vores ESA-ammemetode.

Ønsker du vores hjælpe til din amning;

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have din interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.