fbpx

Kinamandsstillingen / kinamanden

Kinamanden ammestilling er en ammestilling, vi har haft med os helt fra starten, da vi manglede en ammestilling, der effektivt kunne tømme i dybden af brystet og holde babyen aktiv ved brystet. Det er vores udgave af Laid back ammestillingen.

Hvordan er barnet placeret i kinamandsstillingen?

I kinamand ammestilling ligger du på ryggen, og din baby sidder på hug op ad dig (din baby sidder i armhulen). Din baby skal have en god støtte i ryggen, så din baby ikke falder sammen i ryggen og kommer til at “sidde og hænge”(se foto).

Foto af kinamands-ammetillingen

Fordelene ved kinamandsstilllingen

Kinamands ammestillingen har alle de samme fordele som laid back ammestillinger, da det er en form for laid-back. Den stimulerer barnets neonatale reflekser og evne til at få rigtig fat og amme. Derudover har barnets hoved en tyngde ned i brystet, der gør at barnet ofte får bedre fat – og vi oplever også, at barnet tømmer brystet bedre og mere i dybden.

Yderligere er fordelene ved kinamanden er, at den tømmer brystet i områder, som nyfødte ikke særligt godt kan komme til i de mere almindelige ammestillinger. Der er især i midten af brystet og i området, hvor barnet har sin hage, nemlig ud under armen.

Den sidste store fordel er at den gør det svært for barnet at være sovende ved brystet, barnet holdes således i gang, hvilket ofte er en stor fordel hos babyer med lille fødselsvægt, babyer med gulsot og nyfødte generelt.

Kinamanden kan også være en fordel for kvinder med meget mælk og / eller meget hurtig nedløbsrefleks, da det oftere er lettere for barnet at “følge med”, når han / hun sidder lodret frem for at være liggende.

Ulemperne ved kinamandsstillingen

Ulemperne ved kinamanden er, at den kan være svært at håndtere alene, og den kan være svær at lære sig selv.

Derudover er det meget vigtigt, at der er helt styr på barnets ryg i stillingen, så barnet ikke kommer til at sidde og hænge i ryggen og falde sammen på en forkert måde.

Hvad kinamandsstillingen kan gøre for dig

På Baby Instituttet anvender vi oftest kinamandstillingen, når vi skal hjælpe nyfødte babyer godt fra start med amningen eller når vi skal hjælpe en kuldsejlet amning tilbage på ret køl. Ved vores ammekonsultationer og på døgnbasis arbejder vi efter konceptet “Vis, Forklar, Vis”, hvor vi først viser dig i praksis, hvordan du gør. Så forklarer vi dig, eksempelvis hvorfor din baby skal ligge på præcis den måde i forhold til dit bryst og hvordan, du selv kan hjælpe din baby. Herefter viser vi dig, hvordan du selv kan gøre det med de simple håndgreb, som er en del af vores ESA-ammemetode.

Ønsker du vores hjælpe til din amning;

Når du køber din ammepude hos os, får du et gratis ammepudekursus med i prisen. Her får du blandt andet vist, hvordan du bedst bruger din ammepude i de forskellige ammestillinger.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have din interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.