LAGERFLYTTESALG I WEBSHOPPEN SPAR 25 % PÅ ALT (IKKE SOVEKURSER) ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Amning

Kinamandsstillingen / kinamanden

Kinamandsstillingen eller Kinamanden ammestilling er en ammestilling, vi har haft med os helt fra starten, da vi startede tilbage i 2009. Det er vores udgave af Laid back ammestillingen, og vi bruger kinamandsstillingen, når der er brug for effektivt at tømme i dybden af brystet, til babyer der skal holdes aktive ved brystet, til babyer der ikke har så meget kampvægt og til babyer, hvis sug ikke er så kraftigt.

Hvordan er barnet placeret i kinamandsstillingen?

I kinamand ammestilling ligger du på ryggen, og din baby sidder på hug op ad dig (din baby sidder i armhulen). Din baby skal have en god støtte i ryggen (se foto), så han eller hun ikke falder sammen i ryggen og kommer til at “sidde og hænge”.

Foto af kinamands-ammetillingen

Fordelene ved kinamandsstilllingen

Kinamands ammestillingen har alle de samme fordele som laid back ammestillingerne, da det er en form for laid-back. Den stimulerer barnets neonatale reflekser og evne til at få rigtig fat og amme. Derudover har barnets hoved en tyngde ned i brystet, der gør at barnet ofte får bedre fat – og vi oplever også, at barnet tømmer brystet bedre og mere i dybden.

Yderligere er fordelene ved kinamanden er, at den tømmer brystet i områder, som nyfødte ikke særligt godt kan komme til i de mere almindelige ammestillinger. Der er især i midten af brystet og i området, hvor barnet har sin hage, ud under armen.

Den sidste store fordel er at den gør det svært for barnet at være sovende ved brystet, barnet holdes således i gang, hvilket ofte er en stor fordel hos babyer med lille fødselsvægt, babyer med gulsot, babyer med et ikke så kraftigt sug og nyfødte generelt.

Kinamanden kan også være en fordel for kvinder med meget mælk og / eller meget hurtig nedløbsrefleks, da det oftere er lettere for barnet at “følge med”, når han / hun sidder lodret frem for at være liggende.

På Baby Instituttet anvender vi oftest kinamandstillingen, når vi skal hjælpe nyfødte babyer godt fra start med amningen eller når vi skal hjælpe en kuldsejlet amning tilbage på ret køl.

Ulemperne ved kinamandsstillingen

Ulemperne ved kinamanden er, at den kan være svært at håndtere alene, og den kan være svær at lære sig selv.

Derudover er det meget vigtigt, at der er helt styr på barnets ryg i stillingen, så barnet ikke kommer til at sidde og hænge i ryggen og falde sammen på en forkert måde.

Ønsker du vores hjælpe til din amning;

Når du køber din ammepude hos os, får du et gratis ammepudekursus med i prisen. Her får du blandt andet vist, hvordan du bedst bruger din ammepude i de forskellige ammestillinger.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have din interesse

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!