Kinamandsstillingen eller Kinamanden er en ammestilling, vi har haft med os helt fra starten. Det er Babyinstituttets udgave af Laid back ammestillingen. Vi bruger især kinamandsstillingen, når der er brug for effektivt at tømme i dybden af brystet, til babyer der skal holdes aktive ved brystet, til babyer der ikke har så meget kampvægt og til babyer, hvis sug ikke er så kraftigt. Årsagen er, at den giver mere mælk for det samme arbejde ved brystet og en bedre tømning.
Hvordan er barnet placeret i kinamandsstillingen?
I kinamand ammestilling ligger du på ryggen, og din baby sidder på hug op ad dig (din baby sidder i armhulen). Din baby skal have en god støtte i ryggen (se foto), så han eller hun ikke falder sammen i ryggen og kommer til at “sidde og hænge”.
Fordelene ved kinamandsstilllingen
Kinamands ammestillingen har alle de samme fordele som laid back, da det er en form for laid-back ammestilling. Den stimulerer barnets neonatale reflekser og evne til at få rigtig fat og amme. Derudover har barnets hoved en tyngde ned i brystet, der gør at barnet ofte får bedre fat. Vi oplever også, at barnet tømmer brystet bedre og mere i dybden i kinamanden.
Yderligere er fordelene ved kinamanden er, at den tømmer brystet i områder, som nyfødte ikke særligt godt kan komme til i de mere almindelige ammestillinger. Det er især midten af brystet og i området, hvor barnet har sin hage, ud under armen.
Den sidste store fordel er, at den gør det svært for barnet at være sovende ved brystet. Barnet holdes således i gang, hvilket ofte er en stor fordel hos babyer med lille fødselsvægt, babyer med gulsot, babyer med et ikke så kraftigt sug og nyfødte generelt.
Kinamanden kan også være en fordel for kvinder med meget mælk og/eller meget hurtig nedløbsrefleks, da det oftere er lettere for barnet at “følge med”, når barnet sidder lodret frem for at være liggende.
Ulemperne ved kinamandsstillingen
Ulemperne ved kinamanden er, at den kan være svært at håndtere alene, og den kan være svær at lære sig selv.
Derudover er det meget vigtigt, at der er helt styr på dit barns ryg i stillingen, så dit barn ikke kommer til at sidde og hænge i ryggen og falde sammen på en forkert måde.
Brug for hjælp til amningen?
På Babyinstituttet anvender vi oftest kinamandstillingen, når vi skal hjælpe nyfødte babyer godt fra start med amningen eller når vi skal hjælpe en svær amning på ret køl.
Ønsker du vores hjælpe til din amning;
- Du booker din baby & ammekonsultation her ⇒
- Du kan læse mere om vores ammekonsultationer her ⇒
- Du finder vores Ammebog: Effektiv Smertefri Amning her ⇒
- Du finder vores Ammekursus her ⇒
Når du køber din ammepude hos os, får du et gratis ammepudekursus med i prisen. Her får du blandt andet vist, hvordan du bedst bruger din ammepude i de forskellige ammestillinger.
- Du kan se, hvilke ammepuder vi anbefaler (og hvorfor kun den) her ⇒
- Gå til vores webshop; kategorien er udstyr til din amning ⇒
Andre artikler om amning
- Podning af brystvorten & amning
- Smertefulde amninger, hvorfor amningen ikke må gøre ondt
- White spot på brystvorten, og hvad du gør
- Byld i brystet, læs om det her ⇒
- Hvordan epidural under fødslen kan påvirke amningen.