KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Hvordan kejsersnit kan påvirke din amning

Hvis kejsersnittet er planlagt og udføres på en helt sund og rask kvindekrop, vil kroppen fint have ressourcer til både at komme sig efter operationen og samtidig starte mælkeproduktion. Hvis kejsersnittet er akut, og der forudgående har været et længere fødselsforløb, der har tæret på kroppens kræfter, kan det ske at kroppen går i en form for ”egen overlevelse”, hvormed mælkeproduktionen bliver sekundær – og amningen dermed svær at etablere.

Amning efter kejsersnit - nyfødt på maven af sin mor

Hvilke udfordringer kan kejsersnit give amningen

Hvis du har været i fuld bedøvelse, kan du være fjern og døsig lige efter kejsersnittet. I så fald må din baby vente med at komme til brystet, til du er ordentlig vågen.

Nogle nyfødte er ikke særlig ivrige efter brystet efter kejsersnit. Måske fordi de er påvirket af bedøvelsen, er umodne eller har haft et hårdt graviditets- eller fødselsforløb. Har din baby brug for speciel behandling, må han eller hun vente med at komme til brystet. I så fald vil det være nødvendigt at stimulere brysterne for at få gang i mælkeproduktionen, især hvis der går tid inden din baby kan komme til brystet. Det er vigtigt at brysterne stimuleres og at brysterne og baby “følges ad” efter fødslen.

Det kan efter kejsersnit være svært at lægge ens baby korrekt til brystet, da ammestillingerne begrænses af, at man i starten kun kan ligge på ryggen, og at det måske gør ondt i såret.

Den smertestillende medicin, man får efter kejsersnittet, får barnet også i en reduceret mængde gennem mælken. De fleste nyfødte babyer reagerer ikke på medicinen, men nogle babyer reagerer ved at blive sløve ved brystet og/eller falde i søvn efter kort tids amning. Det vil ofte ikke være lige i starten, men senere, hvis pumpen med medicin kører for længe. Den medicin, der er i rygbedøvelsen, kan også have en negativ indflydelse på produktionen af hormonet oxytocin i moderens krop. I så fald vil det kunne påvirke nedløbsrefleksen.

Hvad jeg selv kan gøre for min amning

For at give amningen de bedste betingelser er det vigtigt, at din baby kommer hurtigt til brystet, gerne allerede på opvågningsafdelingen. Det har nemlig stor betydning for amningen, at din baby kommer til brystet, så kort tid som muligt efter ankomst til verden. Og hvis ikke at din baby kan det at brystet stimuleres manuelt.

Det er vigtigt at få god hjælp især i starten, hvor du kun kan ligge på ryggen, så du ikke får sår på brystvorterne, og så amningen hjælpes godt i gang.

Søger du hjælp & sparring;

Hvis du stadig er gravid er vores Effektiv, Smertefri Amning-metode måske for dig. Den kan selvfølgelig også tilegnes efter at din baby er kommet til verden, når du sidder og har brug for at vide hvordan man gør i praksis.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!