HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Kejsersnit / sectio

Kejsersnit er en operation, som gør det muligt at tage barnet ud af livmoderen. Et kejsersnit tager omkring 1 time alt i alt.

Et kejsersnit kan være planlagt også kaldet planlagt kejsersnit eller elektivt sectio eller det kan være akut, kaldet akut kejsersnit eller akut sectio.

Hvorfor får man kejsersnit?

Man får kejsersnit, hvis der opstår komplikationer i graviditeten eller under fødslen, der gør det nødvendigt at afslutte forløbet og få barnet ud. Man kan også få anbefalet kejsersnit af lægen af faglige grunde, der gør kejsersnit til en bedre løsning end en vaginal fødsel.

På næsten alle hospitaler i Danmark er det også muligt at få kejsersnit på mors ønske, altså hvis man som kommende mor af forskellige årsager ønsker kejersnit i stedet for at skulle føde vaginalt. Hvis alt er normalt, er den bedste måde for din baby at blive født på som udgangspunkt vaginalt – gennem skeden.

kejsersnit
Lige forløst ved kejsersnit

Hvilken bedøvelse får man ved kejsersnit?

Planlagt kejsersnit udføres altid i lokalbedøvelse (spinalbedøvelse eller epiduralbedøvelse), med mindre der er en særlig grund til andet.

Akut kejsersnit kan udføres enten i lokalbedøvelse eller i fuld bedøvelse (generel anæstesi) alt efter hvor hurtigt det skal gå. Lokalbedøvelse er altid at foretrække ved Kejsersnit, når det er muligt.

Hvad er komplikationerne ved kejsersnit?

De problemer der er ved et kejsersnit, er ofte mere alvorlige end hvad der kan ske ved en vaginal fødsel, men dog ikke så hyppige.

For barnet kan komplikationerne være følgende:

  • en 4 gange øget risiko for at få vejrtrækningsproblemer.

For moderen kan komplikationerne være følgende:

  • Infektion.
  • Komplikationer ved bedøvelsen.
  • Blødning under eller efter operationen.
  • Skade på blæren under operationen.
  • Problemer med tarmene efter operationen.
  • Blodprop i lungenerne.
  • Psykiske problemer.
  • Risko for at aret brister ved næste graviditet/fødsel.

Om kejsersnit:

Se videoen om kejsersnit.

Andre artikler om fødsel og kejsersnit

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!