FRI FRAGT VED KØB OVER 499 i WEBSHOPPEN ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Sovn

Kan ikke blive i søvnen / vågner hele tiden

En anden kæmpe stor sove-udfordring forældre til små børn tumler med, er, ud over problemer med at falde i søvn, problemer med at forblive i søvnen. Altså sove sammenhængende og sove længe nok (til udhvilethed). Det kan være lurerne om dagen der ender med at blive korte, hvis barnet vågner og man ikke kan få sit barn til at falde i søvn igen og sove længere. Det kan også være nattesøvnen barnet hele tiden popper ud af, hvilket vil gøre at barnet samlet set sover meget urolig hele natten igennem, ofte værst den sidste del af natten, hvor søvnen er mere let. Hvor der er mere REM-søvn (drømmesøvn) og mindre af den dybe søvn. Mange opvågninger vil ofte gøre at barnet vågner tidligt.

Hvor for sig, men især samlet set vil det gøre at barnet alt i alt får for dårlig eller for lidt søvn.

Andre årsager til at et barn ikke kan fastholde søvnen

Der kan være mange forskellige årsager til at barnet ikke kan fastholde søvnen. Her er nogle af dem.

Årsager til at barnet ikke kan fastholde søvnen;

Baby vågner om natten, kan ikke blive i søvnen

Hvorfor vågner barnet under søvnen?

Den hyppigste grund til at vågne mens man sover er den naturlige opvågning der er mellem to søvncyklusser. Når den ene søvncyklus afsluttes og inden man går over i den næste dybe søvn igen (hjernen kobler helt fra) har man en let opvågning. Det betyder at man i en eller anden forstand mens man sover skal falde i søvn igen (mens man sover) for at kunne forblive sovende.

De der sover godt – og mange voksne mærker ikke til opvågningen, de glider bare over i den næste søvncyklus. Men de der sover let eller har svært ved at falde i søvn (hvad en del børn også har) står med et problem, der kan gøre søvnen svær at fastholde – og kræve en masse af forældrene for at lykkes.

Det allerede at have sovet, gør at man mere udhvilet, hvilket kan gøre det sværere “at falde i søvn” end da man lagde sig til at sove, hvor man måske følte sig mere træt.

Hvad du selv kan gøre for din babys søvn

Fordi “at falde i søvn” og “forblive sovende” kræver at man kan noget særligt, så betyder det også at det er noget et barn kan lære. Så hvis dit barn er en af dem, der måske er kommet skævt fra start med søvnen; bakser med noget fysisk eller i et udviklingsspring pludselig har glemt at man rent faktisk også skal sove, så kan det læres – eller genlæres. Det kræver selvsagt tålmodighed fra forældrenes side, men ikke mere tålmodighed end det kræver i forvejen at have et barn der ikke sover.

Hvis du ønsker at følges med nogen på vejen til at lære dit barn bedre søvn, så er det vores Søvn i Babysteps soveevejledere du skal have ved din side. De ved hvad hun taler om og har hjulpet mange familier i samme situation til mere og bedre søvn.

Du kan også;

Andre artikler om babys-søvn

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!