Som gravid er der pludselig et lille menneske i maven som du skal tage hensyn til og derfor melder forskellige spørgsmål sig som: “Hvor meget kaffe må jeg egentlig drikke, når jeg er gravid?”

Hvor meget kaffe må man få i graviditeten?

Sundhedsstyrelsens anbefaling er, at man som gravid ikke drikker mere end 3 kopper kaffe om dagen. Hvilket svarer til, at gravide ikke bør indtage mere end 300 milligram koffein om dagen.

De norske sundhedsmyndigheders anbefaling er, at gravide indtager under 100 milligram koffein om dagen, altså under 1-2 kopper kaffe pr. dag.

Kaffe, hvordan med det når man er gravid?

Hvor meget koffein er der i kaffe?

Det er forskelligt, hvor meget koffein der er i en kop kaffe, da der er stor forskel på, hvor stor en kop er, og hvor stærk kaffen er. Som tommelfingerregel gælder det, at jo stærkere en kop kaffe du drikker, jo mere koffein indtager du pr. dl.

En kop kaffe indeholder mellem 50 til 150  mg koffein – eller i gennemsnit 100 mg koffein pr. dl.

En espresso kaffe kan indeholde helt op til 300 milligram koffein pr. dl.

Caffe latte og graviditet

Mængden af koffein i en caffe latte er ofte den samme som i en kop kaffe, da en caffe latte ofte er større og altså indeholder en ”hel” kop kaffe + mælk.

I en dl caffe latte vil mængden af koffein selvfølgelig være mindre, da en større eller minder del af kaffen vil være erstattet af mælk.

Hvad er risikoen ved at få for meget kaffe som gravid?

Undersøgelser har vist, at mere end 100 milligram koffein om dagen, når man er gravid, kan give:

Det giver derfor god mening at følge de norske sundhedsmyndigheders anbefaling om at holde sit koffein indtag under 100 miligram om dagen, så længe du har en baby i maven at tage dig af.

Andre artikler om gravidtet

Andre artikler, der kunne have interesse