FRI FRAGT VED KØB OVER 499 i WEBSHOPPEN ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Gravid

Kaffe og gravid

Som gravid er der pludselig et lille menneske i maven som du skal tage hensyn til og derfor melder forskellige spørgsmål sig som: “Hvor meget kaffe må jeg egentlig drikke, når jeg er gravid?”

Hvor meget kaffe må man få i graviditeten?

Sundhedsstyrelsens anbefaling er, at man som gravid ikke drikker mere end 3 kopper kaffe om dagen. Hvilket svarer til, at gravide ikke bør indtage mere end 300 milligram koffein om dagen.

De norske sundhedsmyndigheders anbefaling er, at gravide indtager under 100 milligram koffein om dagen, altså under 1-2 kopper kaffe pr. dag.

Kaffe, hvordan med det når man er gravid?

Hvor meget koffein er der i kaffe?

Det er forskelligt, hvor meget koffein der er i en kop kaffe, da der er stor forskel på, hvor stor en kop er, og hvor stærk kaffen er. Som tommelfingerregel gælder det, at jo stærkere en kop kaffe du drikker, jo mere koffein indtager du pr. dl.

En kop kaffe indeholder mellem 50 til 150  mg koffein – eller i gennemsnit 100 mg koffein pr. dl.

En espresso kaffe kan indeholde helt op til 300 milligram koffein pr. dl.

Caffe latte og graviditet

Mængden af koffein i en caffe latte er ofte den samme som i en kop kaffe, da en caffe latte ofte er større og altså indeholder en ”hel” kop kaffe + mælk.

I en dl caffe latte vil mængden af koffein selvfølgelig være mindre, da en større eller minder del af kaffen vil være erstattet af mælk.

Hvad er risikoen ved at få for meget kaffe som gravid?

Undersøgelser har vist, at mere end 100 milligram koffein om dagen, når man er gravid, kan give:

Det giver derfor god mening at følge de norske sundhedsmyndigheders anbefaling om at holde sit koffein indtag under 100 miligram om dagen, så længe du har en baby i maven at tage dig af.

Andre artikler om gravidtet

Andre artikler, der kunne have interesse

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første mindst 100 dage af din babys liv, med daglige guldkorn i din indbakke. Du får viden om graviditeten, fosterudviklingen i livmoderen, fødslen, amningen, din babys udvikling efter ankomst. Bliv også klogere på babyudstyr og anvendelse med mere. 

Derudover får du en unik adgang til gode rabatter. Samt løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og din barsel. Kort sagt, tilmeld dig og undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

error: Content is protected !!