KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Kaffe & gravid

Som gravid er der pludselig et lille menneske i maven man skal tage hensyn til og derfor melder forskellige spørgsmål sig som: “Hvor meget kaffe må jeg egentlig drikke, når jeg er gravid?”

Sundhedsstyrelsens anbefaling er, at man som gravid ikke drikker mere end 3 kopper kaffe om dagen. Hvilket svarer til, at gravide ikke bør indtage mere end 300 milligram koffein om dagen. De norske sundhedsmyndigheders anbefaling er, at gravide indtager under 100 milligram koffein om dagen, altså under 1-2 kopper kaffe pr. dag.

Kaffe, hvordan med det når man er gravid?

Hvor meget koffein er der i kaffe?

Det er forskelligt, hvor meget koffein der er i en kop kaffe, da der er stor forskel på, hvor stor en kop er, og hvor stærk kaffen er. Som tommelfingerregel gælder det, at jo stærkere en kop kaffe du drikker, jo mere koffein indtager du pr. dl.

En kop kaffe indeholder mellem 50 og 150  mg koffein – eller i gennemsnit 100 mg koffein pr. dl.

En espresso kaffe kan indeholde helt op til 300 milligram koffein pr. dl.

Caffe latte og graviditet

Mængden af koffein i en caffe latte er ofte den samme som i en kop kaffe, da en caffe latte ofte er større og altså indeholder en ”hel” kop kaffe + mælk. I en dl caffe latte vil mængden af koffein selvfølgelig være mindre, da en større eller mindre del af kaffen vil være erstattet af mælk.

Hvad er risikoen ved at få for meget kaffe som gravid?

Undersøgelser har vist, at mere end 100 milligram koffein om dagen, når man er gravid, kan give:

Det giver derfor god mening at følge de norske sundhedsmyndigheders anbefaling om at holde sit koffein indtag under 100 milligram om dagen, så længe du har en baby i maven at tage dig af.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!