HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Kærlighed ved første blik? – eller måske ikke

Når man får barn, “vækkes man” som mor/far. Man knytter sig til barnet i kærlighed. Det er forskelligt hvornår denne følelse af kærlighed til baby opstår. Mange steder er den beskrevet som om at barnet kommer ud af livmoderen og op på maven af sin mor, der, når hun ser barnet for første gang, føler en enorm stor kærlighed til barnet. Og at den kærlighed bare vokser for hver dag der går. Det samme gælder for faderen, der når han ser sit lille barn for første gang er ved at briste af stolthed og kærlighed.

Sådan kan det selvfølgelig være, men det er lige så normalt (og sker nok oftere), at man i starten er fyldt med en masse blandede følelser. Og at man, uden at kunne sige rigtig hvornår, langsomt kommer til at holde mere og mere af sin lille baby. Måske som man lærer ham eller hende bedre at kende, og ser en lille personlighed udfolde sig.

De to måder kærlighed til din baby kan ramme dig

Der findes overordnet to måder, kærligheden til din baby kan manifestere sig på.

Dyb kærlighed ved første blik:

kærlighed ved første blik til nyfødt baby

 Dyb kærlighed, der kommer snigende over tid – gennem samværet med barnet:

Om kærligheden indfinder sig med det samme (ved første blik), eller om den kommer senere, vil ikke være noget, du selv kan bestemme. Det kan selvfølgelig have betydning, hvordan fødslen og den første tid med din baby forløber, hvor gode betingelser lykken og kærligheden har for at udfolde sig.

Den ene måde at “blive ramt på” er lige så god som den anden, så der er altså ingen grund til panik, hvis din baby er kommet til verden, og du (endnu) ikke oplever at kærligheden til ham eller hende har slået benene helt væk under dig.

Vi synes selvfølgelig, at alle skulle tilbydes de optimale betingelser for kærligheden – for hvad er mere vigtigt? Langt mere vigtigt end alle de ting, vi kan købe til baby, der jo kun er for en kort periode.

Ønsker du sparring, vejledning eller inspiration i alt det nye;

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!