fbpx

Private jordemoderkonsultationer i graviditeten

– tid, ro og nærvær til dig og din baby

Hos os ved vi, at en graviditet, fødsel og den første tid med ens nyfødte barn er en af de største livsomvæltninger, vi gennemlever som mennesker. Og vi ved, at starten på livet er afgørende og sætter spor langt ind i fremtiden. Derfor brænder vi i allerhøjeste grad for at give kommende og nybagte forældre de allerbedste betingelser for, at denne afgørende livsperiode præges af overskud, tryghed og glæde. Og gøre det til en proces, hvor I får lov at vokse som mennesker ind i forældreskabet.

Store spørgsmål kræver gode svar, og nye tanker om fortiden og fremtiden melder deres ankomst. Graviditeten er heldigvis oftest en tid med glæde og store forventninger til fremtiden. Men den kan også være præget af store følelser, bekymringer, angst for at miste og for manges vedkommende også fysiske gener. I denne livsomvæltende tid, vil vi elske at støtte og vejlede dig til at skabe det mest optimale miljø, både for din baby i maven – og for dig selv.

Hvad sker der under konsultationen?

Du kan vælge blot at komme til en eller flere enkelte private jordemoderkonsultationer, hvilket er oplagt, hvis der er en bestemt problematik eller situation, som du har brug for rådgivning omkring. Eller du kan følge din private jordemoder med faste intervaller gennem hele din graviditet og på den måde have fast sparring med en jordemoder som kender dig (og din baby). Vi skræddersyer med glæde et individuelt forløb til dig. Et forløb som eventuelt også kan kombineres med fødselsforberedelse og / eller rebozo-massage.

Ønsker du et skræddersyet forløb, så ring til os på 22773571 eller send en sms med teksten “ring mig op om gravidkonsultation”.

Alle vi jordemødre på Baby Instituttet har mange års erfaring både med graviditeten, fødslen og barslen, og vi lever og ånder for at hjælpe nye familier til den bedste start. Vi er grundige og omsorgsfulde og vi har den tid, du har brug for. Din jordemoder vil derfor kunne vejlede og rådgive i alle udfordringerne du skal møde, og ud over at svare på alle dine spørgsmål, vil din jordemoder også ruste dig til at møde de udfordringer som du ikke var klar over vil komme.

Book en tid med det samme 

En jordemoderkonsultation kan have præcis det indhold, som du ønsker. Men typisk vil en konsultation indeholde en udvendig undersøgelse af dig, hvor din jordemoder mærker på din mave og gennem særlige håndgreb vurderer størrelsen af din livmoder, hvordan din baby ligger i livmoderen – vender din baby med hovedet eller numsen nedad og i hvilken side af livmoderen ligger henholdsvis din babys ryg og din babys arme og ben? Derudover mærker hun efter, om din babys hoved står fast i bækkenet samt laver et skøn af din babys vægt. Hun vurderer også om mængden af fostervand i livmoderen virker til at være normal. Din jordemoder lytter også til din babys hjertelyd, og du og din partner får selvfølgelig lov til at lytte med.

Vi anvender gerne akupunktur ved behov i forbindelse med gravid-konsultationen. Det kan være til afhjælpning af gener som kvalme, væske i kroppen mm.

Du får (kan få) også målt dit blodtryk, og din jordemoder spørger ind til, hvordan du i det hele taget har det, for på den måde at kunne opspore eventuelle faresignaler eller begyndende komplikationer. Du vil selvfølgelig modtage al den relevante vejledning, som du har brug for, i forhold til hvordan du har det i graviditeten.

De fysiske undersøgelser er vigtige under din graviditet, fordi de er et led i at opspore eventuelle komplikationer og dermed forebygge, at de udvikler sig alvorligt og bliver til fare for dig og/eller din baby. Det kan eksempelvis være begyndende svangerskabsforgiftning, at din baby ikke vokser nok i livmoderen, at du har for lidt fostervand – eller for meget, eller at din baby vender med numsen nedad i slutningen af graviditeten.

Samtalen er særlig vigtig

Men udover de fysiske undersøgelser, så indeholder en jordemoderkonsultation også den vigtige samtale med jordemoderen, hvor du i høj grad kan føle dig tryg ved at drøfte eventuelle tanker og bekymringer, det kan være tanker om fødslen eller om tiden derefter. Det kan være, at graviditeten byder på uventede spekulationer, som du trænger til at vende med en erfaren jordemoder, der har tiden til for alvor at lytte – og erfaringen til for alvor at rådgive dig.  Samtalen med din jordemoder er noget helt særligt, fordi du her kan få luftet alle de tanker, som fylder for dig i din graviditet. Og få præcis de svar og den rådgivning, som du har brug for. Alle vi jordemødre på Baby Instituttet har mange års erfaring både indenfor graviditet, fødsel og barsel/amning, og vi ved om nogen, hvor vigtig og forunderlig en tid, du går igennem lige nu.

Jordemoderkonsultationer kan have følgende indhold:

 • Din babys trivsel i livmoderen.
 • Din egne fornemmelser og kommunikation med dit ufødte barn.
 • Graviditetsgener og afhjælpning af dem.
 • Livsstil: kost, motion mv.
 • Din og din partners trivsel, herunder tanker og bekymringer.
 • Tidligere fødselsoplevelser – herunder planer for den kommende fødsel.
 • Samtale om amning
 • Familieforberedelse

Privat jordemoder er for dig, hvis

 • Du er gravid og vil give din baby og dig den bedste start på et nyt liv.
 • Du ønsker en varm og hjertelig jordemoder.
 • Du ønsker svar på dine spørgsmål og bekymringer.
 • Du ønsker at være i hænderne på en jordemoder med høj faglighed og erfaring inden for såvel graviditet, fødsel, amning, familiedannelse, nyfødte, babyer, søvn mm.

Fordelen ved private jordemoderkonsultationer er

 • Du opnår en tryg graviditet med ro og tid til dig og din baby i maven
 • Du får kompetent svar på dine spørgsmål (herunder graviditetsgener, livsstil mm.)
 • Du er sikker på at modtage den information, du har brug for, og at der er tid til dig.
 • Du bliver i stand til at træffe de valg, der er rigtige for dig og din baby.

Din investering i en sikker og tryg graviditet

På Baby Instituttet får du din egen jordemoder, som du kan rådføre dig med. Hos os er der tid til at give dig den viden, du har brug for og til at sikre at intet vigtigt overses. Du kan komme én enkelt gang eller komme fast.

Din investering for privat jordemoderkonsultation er 897 kr og en konsultationen varer ca 60 minutter. Konsultationen kan afholdes både i Kgs Lyngby – eller online, hvis du ikke har behov for en fysisk undersøgelse men primært ønsker en samtale.

Danmark sygeforsikring giver tilskud til jordemoderhjælp. Der gives 50 % i tilskud (max 300 kr) per konsultation. Man kan samlet modtage 3000 kr til jordemoderhjælp inden for 12 måneder.

Kontakt os

Ring til os på telefon 2277 3571 for at høre nærmere eller for at bestille tid hos din jordemoder. Eller send os en sms med teksten “ring mig op om jordemoderkonsultation”.

Du kan også booke din egen tid med det samme på vores online booking.

Du er også velkommen til at sende os en mail på kontakt@babyinstituttet.dk