FRI FRAGT VED KØB OVER 499 i WEBSHOPPEN ⇒
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Fertilitet

Implantation og implantationsblødning

Implantation er betegnelsen for, at det befrugtede æg sætter sig fast i livmoderens slimhinde. Ægget befrugtes af sædcellen inde i æggelederen. Herefter vandrer det befrugtede æg gennem æggelederen og ned i livmoderen. Samtidig klargøres livmoderens slimhinde til kunne tage mod det befrugtede æg.

Er ægget befrugtet at du først “rigtig” gravid, når det befrugtede æg har implementeret sig i livmoderslimhinden.

Er ægget ikke befrugtet, får du menstruation – livmoderens slimhinde udstødes.

Hvornår foregår implantation

Implantationen sker cirka en uge efter befrugtningen (den grønne cirkel). Livmoderens slimhinde er kun modtagelig overfor det befrugtede æg (som egentlig på dette tidspunkt kaldes en blastocyst) i en kort periode på ca 2-4 døgn.

Der er altså mange omstændigheder, som skal falde fuldstændigt perfekt sammen, for at befrugtningen overhovedet ender med en graviditet. Herunder implantation.

Implantation af det befrugtede æg i livmoderen

Implantationsblødning

Når det befrugtede æg sætter sig fast i livmoderens simhinde, borer det sig nærmest ned i selve slimhinden. Det kan godt give en lille smule blødning fra skeden. Bløder man i forbindelse med implantation – kaldes det implantationsblødning.

En implantationsblødning vil komme før den forventede menstruation. Den vil komme fra dage op til en uge før forventet menstruation. Det er dog langtfra noget, som alle gravide oplever. Det er nemlig kun omkring 1 ud af 5 gravide, der har implantationsblødning i forbindelse med implantationen af det befrugtede æg.

Implantationsblødningen er ikke så kraftig som en almindelig menstruation, ofte kun nogle enkelte dråber. Den kan være brunlig eller lys rød og er helt ufarlig – også for graviditeten.

Når implantationsblødningen forveksles med menstruation

Det sker, hvis man har meget sparsom menstruation, at man kan komme til at tro at det er menstruation man har – men at det i virkeligheden er implantationsblødning. Graviditeten vil så først opdages en måned senere, når menstruationen (igen) udebliver.

Det vil så vise sig ved 12 ugers scanningen, når man fastsætter terminen, at man er en måned mere gravid – end man regnede med.

Andre artikler om fertilitet

Andre artikler, der kunne have din interesse

error: Content is protected !!