HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Ikke gravid alligevel / biokemisk graviditet / biokemisk abort

Nogle kvinder oplever, at de efter at have haft en positiv graviditetstest, efter nogen tid ikke er gravide alligevel. Det kan være et stort chok at opdage, at man alligevel ikke er gravid, når man måske for flere uger siden havde en positiv graviditetstest.

Årsager til ikke at være gravid alligevel – falsk positiv test

Årsagen til, at man ikke er gravid, selv efter positiv graviditetstest, kan være, at man har taget en af de tidlige graviditetstest, som kan påvise graviditet allerede inden forventet menstruation. Jo senere man tager graviditetstesten, jo mere sikker er man på at “holde” på graviditeten.

Der er nemlig en stor del af de æg, der befrugtes, som alligevel ikke ender med at implementere sig og vokse i livmoderens slimhinde, men i stedet går til grunde. Dette kaldes også for en biokemisk graviditet. De fleste vil blot få menstruation lidt senere end normalt, og ikke vide til det, hvis de ikke havde taget en tidlig graviditetstest, der viste at de var gravide.

Årsager til ikke at være gravid alligevel – problemer i celledelingen

Det kan også ske er der er gået noget galt i den helt tidlige celledeling efter at graviditeten har sat sig fast.

En stor del af de tidlige aborter skyldes kromosomfejl, der er uforenelige med liv. På den måde sker der en naturlig selektion allerede på et tidligt tidspunkt, hvilket er godt, da man ellers ville være gravid længe med et ikke levedygtigt foster.

Hvor ofte sker det?

Man mener, at der er helt op mod halvdelen af alle befrugtninger/graviditeter der aborteres allerede inden den forventede menstruationsdag eller inden erkendt graviditet. Hvor kun 10-20% af alle kendte graviditeter ender med spontan abort.

Ikke gravid alligevel - negativ graviditetstest

Nogle opdager først at de ikke er gravide alligevel ved ultralydscanning som en “missed abortion“. Det er klart, at det er ualmindelig trist, hvis man gerne vil være gravid og man så ikke er det eller ikke er det længere, uanset at man ikke er særlig langt henne i graviditeten. Og omvendt, hvis man er gravid og ikke ønsker sig et barn på det tidspunkt i sit liv. Der er mange følelser forbundet med netop graviditet, fordi det har en kæmpe indflydelse på ens liv.

Andre artikler om fertilitet

Andre artikler, der kunne have din interesse

error: Content is protected !!