KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

IBCLC / Internationalt certificeret ammekonsulent (IBLCE)

Med modermælksindustriens opblomstring i 70´erne faldt ammefrekvenserne drastisk. På baggrund af de faldende ammefrekvenser etablerede man derfor i 1985 i USA “International Board of Lactation Consultant Examiners” forkortet IBLCE. Formålet var at fremme amning og at opgradere fagpersonalets viden om amning.

IBLCE´s mission er: “To establishes the highest standards in lactation and breastfeeding care worldwide and certifies individuals who meet these standards” www.iblce.org

Det gjorde at man i 1985 kunne certificere de første ammevejledere med titlen IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant). IBCLC er den eneste internationalt anerkendte titel indenfor ammevejledning. Siden da er certificeringen blevet tilgængelig i 94 lande. Der findes i dag omkring 30.000 internationalt certificerede ammekonsulenter (IBCLC ammekonsulenter), hvoraf omkring de 300 er danske.

Hvilken baggrund har en IBCLC-certificeret ammekonsulent?

For at kunne gå op til eksamen og blive IBCLC ammekonsulent skal man have stor klinisk erfaring, hvilket vil sige minimum 1000 timers vejledning indenfor amning i løbet af de sidste 5 år. Der ud over skal man have mindst 90 timer teoretisk uddannelse indenfor amning, der skal “godkendes” som værende relevant.

IBCLC ammekonsulent

Herefter kan man gå til IBLCE-eksamen, som man skal bestå for at få certificeringen. Certificeringen er gældende i 5 år og skal herefter generhverves.

I Danmark etablerede man i 2011 Kompetencecenter for Amning og Human Laktation, der er placeret i Komiteen for Sund­hedsoplysning. Kompetencecentret udbyder hvert år en 90 times uddannelse (der strækker sig over et år), den er er godkendt til at kunne forberede sundhedspersonale (forudsat at de også har minimums 1000 timers vejledning) til at gå op til IBLCE-eksamenen og blive IBCLC ammekonsulenter. De 90 timers undervisning kan også erhverves på andre måder.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!