KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Hvornår kan jeg blive gravid?

Graviditeten opstår, når en sædcelle møder en ægcelle, som den trænger ind i og dermed befrugter. En kvinde kan blive gravid, når hun har (ubeskyttet) samleje omkring det tidspunkt, hun har ægløsning.

Par der sidder tæt sammen, måske de ønsker at barn eller ikke?

Ægget har en levetid på cirka 24-48 timer. Det betyder, at ægget KUN kan befrugtes et til to døgn efter ægløsningen og altså SKAL møde sædceller indenfor det tidsrum for at kunne befrugtes.

Sædcellerne kan modsat ægget leve i livmoderen og æggelederen i 4-6 dage efter samleje. Sædcellerne kan på den måde ligge og ”vente” på ægget, hvis du har haft (ubeskyttet) samleje i dagene op til din ægløsning.

Efter ægget er befrugtet, skal det også sætte sig fast i slimhinden i livmoderen, for at du (kvinden) er “rigtig” gravid.

Hvornår kan jeg blive gravid?

Du har størst chance (eller risiko) for at blive gravid, hvis du har (ubeskyttet) samleje i dagene op til din ægløsning samt 1-2 dage efter din ægløsning.

Ønsker du at blive gravid (eller undgå det), er det en kæmpe fordel at vide, hvornår du har ægløsning. Det kan du vide ved at kende tegnene på ægløsning eller ved at bruge ægløsningstests.

Andre artikler om fertilitet

Andre artikler, der kunne have din interesse

error: Content is protected !!