fbpx

Blog

Lidt af hvert / Sundhed, trivsel og udvikling

Hvornår lærer man egentlig at gå i seng til tiden???

Hvornår lærer man egentlig at gå i seng til tiden???

Da jeg blev 25 år……eller måske rettere 30 år forstod jeg, at jeg skulle gå tidligere i seng for at være udhvilet næste morgen. Det faldt sjovt nok sammen med, at jeg blev mor…..!

Forleden blev vi på Baby Instituttet ringet op af en nybagt far til en datter på 6 uger – han og kæresten havde svært ved at få datteren til at sove.
Undervejs i samtalen spørger han: “hvor gammel skal vi regne med hun bliver, før hun selv kan mærke, at hun skal lægge sig til at sove”.

Først tænkte jeg, at jeg ikke kunne huske, hvor gamle mine egne børn var, da de kunne det; og jeg var godt i gang med at formulere en sætning om, at det var svært at sige, da børn jo er forskellige…..bla-bla-bla-bla…..men så gik det op for mig:

INGEN af mine 3 børn på henholdsvis 4 år, 10 år og 12 år kan mærke, hvornår de skal gå i seng. Det er altid min mand og jeg, der definerer, hvornår det er sengetid, så de får den søvn, der er nødvendig for deres alder.

Mor sover allerede

Og hvad med mig selv..?

Og allerværst: Det gik op for mig, at jeg ikke engang selv er så god til det – og jeg er 41 år!!!

Nogle gange er selskabet, bogen, serien eller vejret bare så godt, at jeg glemmer at gå i seng til tiden. Jeg tænker: “det går nok, jeg er inde i en god periode, hvor jeg ikke har brug for så meget søvn, og jeg kan bare gå tidligt i seng i morgen aften”……..men så næste morgen, når vækkeuret ringer (eller når den mindste vågner med mareridt og den mellemste skal have vand), så er argumenterne for at være længe oppe MEGET tynde, og jeg må slæbe mig igennem en dag, hvor jeg konstant er bagud på point.

Det skal dog siges, at jeg efter at have fået børn er blevet (lidt) bedre til at gå i seng. For nu er det pludselig ikke altid en mulighed at indhente den forsømte søvn. Når børnene står op, står mor og far jo også op.

Heller ikke da mine børn var babyer, kunne de selv finde ud af at falde i søvn, når de var trætte. I lang tid troede jeg, at det kom af sig selv, hvis jeg bare gav dem tryghed og kærlighed nok……men laaaangsomt gik det op for mig, at de skulle lære at falde i søvn – og blive i søvnen. Det gik op for mig: For de fleste børn, er det at sove en aktivitet, der skal læres på lige fod med at kravle og gå.

Babyer skal lære at sove

Samme oplevelse har vi på Baby Instituttet, og det er udfra den filosofi, at vi på Baby Instituttet har udviklet et koncept, der kan lære din baby at sove. Og vi går igang så snart de bliver født. I det øjeblik din baby har styr på det med maden (hvilket vi jo også hjælper med;-)), begynder vi at lære din baby at falde i søvn selv og blive i søvnen.

Når vi synes, babyer skal lære at sove, er det fordi vi ved, at søvn er vigtig for din babys udvikling, læringspotentiale, velvære og overskud

Lotte Drechsler, jordemoder
Lotte Drechsler er uddannet jordemoder i 2004 og har arbejdet som jordemoder siden. Lotte har desuden en uddannelse som massageterapeut. Lotte startede på Det Private Barselshotel / Baby Instituttet i november 2015.