Genåbningssalg få 20 % rabat med koden "HURRA20" i WEBSHOPPEN =>

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første 100 dage af din babys liv – herefter ikker så hyppigt. Få daglige guldkorn i din indbakke om graviditeten, din babys udvikling i livmoderen og efter det udenfor livmoderen,  bliv klogere på babyudstyr og vejledning til brug mm. Derudover får du en unik adgang til gode rabatter og du løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og barsel. Kort sagt undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Fodsel

Hvor mange cm åben / livmoderens åbning og fødekanalen

Jordemoderen kan, ved den indvendige undersøgelse gennem skeden, vurdere med fingrene, om livmoderhalsen er væk, og hvor mange cm livmodermunden har åbnet sig.

I graviditeten er livmoderen helt lukket med livmoderhals, i den sidste del af graviditeten (nogle flergangsfødende) eller under fødslen trækker livmoderhalsen sig op og forsvinder, og livmodermunden åbner sig. Når livmodermunden er helt åben går livmoderen i et med skeden, så der dannes en slags rør eller en kanal.

Hvor mange cm er jeg åben?

I graviditeten er livmoderen helt lukket med livmoderhals. Sidst i graviditeten kan man godt begynde at åbne sig. Man kan eksempelvis have en afkortet livmoderhals og selve livmodermundens åbning kan være med plads til 1 finger, 2 fingre eller måske 2 cm.

Når livmoderhalsen er trukket helt op, og livmodermunden er 3 cm åben, hedder det sig, at man er i aktiv fødsel, forudsat at man har veer. Man kan nemlig godt være 3 cm åben, selvom man ikke er i fødsel, det ses ofte ved flergangsfødende.

Det er defineret, at ALLE kvinder er 10 cm åbne, når livmoderhalsen er forsvundet og livmoder og skede er blevet til en fødekanal for din baby. Så når man er helt åben – inden man kan presse barnet ud, er man 10 cm åben.

Fødselskanalen

Når livmodermunden åbner sig helt under fødslen (10 cm), kommer livmoder og skede til at danne en kanal, som din baby fødes ud igennem. Denne kaldes også for fødselskanalen

Fødselskanalen er altså det “rør”, en baby skal presses ud gennem af presseveerne for at fødes.

Andre artikler om fødsel og kejsersnit

Andre artikler, der kunne have interesse