Hvor lang tid tager en amning?

Som udgangspunkt skal du amme, til din baby er mæt. Det er dog individuelt, hvor lang tid det tager en baby at spise sig mæt. En nyfødt baby vil skulle bruge væsentlig længere tid på at blive mæt, til trods for at en nyfødt babys mavesæk er lille. En baby på eksempelvis to måneder vil meget hurtigere kunne fylde en meget større mavesæk helt op og blive helt mæt.

  • En nyfødt baby bør maks. tage 1 time om at spise et måltid inkl. pusling og bøvsetid.
  • En 1 måned gammel baby bør maks. tage 20-30 minutter om et måltid.
  • En 2 måneder gammel baby bør maks. tage 5-10 minutter om et måltid.

Nyfødt ved brystet - hvor lang tid taget en amning af en nyfødt baby

Korte amninger?

Din baby kan som udgangspunkt ikke spise for kort tid ved brystet, HVIS han eller hun tager godt på i vægt – altså følger sin vægtkurve. Hvis din baby ikke følger sin vægtkurve eller vil til brystet meget hyppigt, spiser din baby for kort tid ved brystet. Man kan også tænke at din måske kun får den tynde mælk.

OBS! Hvis din baby sover meget; har meget lidt vågentid, eller ikke er særlig aktiv i vågentiden, så kan det være et tegn på, at din baby ikke får nok at spise. Din baby kan have nedsat sit aktivitetsniveau, for at få maden til at “række længere”. Vi kalder det at barnet er “gået i dvale” eller fostertilstand.

Lange amninger?

Amning ser måske hyggelig ud, men det er faktisk hårdt arbejde for din baby. Lange amninger betyder, at din baby skal bruge særlig lang tid ved brystet for at få nok kalorier. Det kan også være at din baby store dele af amningen kun sutter (bruger brystet som sut) – og ikke spiser

Lægger din nyfødte baby bare sidst i måltidet og sutter uden rigtigt at synke, vil det ofte være bedre at tage barnet fra brystet, så han eller hun kan samle krafter til næste måltid ved brystet.

Går din baby ofte i panik når han eller hun fjernes fra brystet vil det for de fleste babyers vedkommende være tegn på, at der er noget med din amning, der ikke fungerer optimalt, som du skal have gjort noget ved for din babys skyld.

Amning med ESA-metoden, én løsning til alle udfordringer

Vores ESA-metode (der står for Effektiv, Smertefri Amning) vil afkorte lange måltider, give mere mælk pr. amning og gøre korte måltider længere, fordi din baby bliver i stand til at spise mere af den mættende og nærende mælk i brystet.

Du kan lære ESA-metoden her;

ESA-metoden virker, uanset om din baby er tynd eller tyk, lille eller stor og uanset hvilken form og størrelse dine bryster og brystvorter har.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. I 2009 startede hun og Charlotte Utzon Det Private Barselshotel i Gentofte og i 2013 Baby Instituttet. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.