KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Hue & solhat til beskyttelse af babys hoved

Din baby skal have hue på, fordi hovedet er et af de steder på kroppen, hvor man kommer af med mest varme. Du kender sikkert selv til, hvor varmt du kan få det, hvis du har hue på, og det bliver varmt. For en baby er det lige omvendt, her hjælper du din baby med at holde på kropsvarmen ved at give din baby hue på. Det gælder især, når din baby er udenfor og endnu mere hvis det er koldt eller der er vind.

Især en helt nyfødt vil have brug for hue på udenfor, for ikke at blive kølet ned og bruge unødige kræfter på det. Det vil om sommeren ofte bare være en lille bomuldshue, silkehue eller tynd uldhue. Om vinteren vil der ofte skulle mere varme til, her vil en tykkere uldhue være mere passende.

Skal en nyfødt baby have hue på indenfor

Når en nyfødt baby kommer til verden, får barnet de fleste steder en hue på. Det skyldes at barnet hår er vådt og man vil undgå at barnet bliver kold – taber kropsvarme.

Du kan tage huen af, når dit barns hår er tørt under huen. For tidlig fødte babyer kan godt have hue på  i længere tid, fordi de er mere sensitive for at tabe kropsvarme. Hvis du ønsker det kan du også beholde huen på din nyfødte baby lidt længere, eksempelvis de førte dage også tage af.  Nyfødt baby skal som udgangspunkt ikke have hue på indenfor, men både nyfødte og babyer skal have hue på udenfor.

En hue skal beskytte ørerne (øregangene) – sidde godt

En anden ting en hue er god til er at hindre kold vind i at komme ind i din babys øre. Det kan nemlig give problemer med mellemørebetændelse, hvis vinden er meget kold, eller hvis vinden er mindre kold og din baby er disponeret for det.

Med en hue, der dækker ørerne, vil du hindre øregangen og det indre øre i at blive kølet ned.

Huen skal sidde godt!

Der findes rigtig mange huer, der sidder virkelig dårligt, så de knap holder på varmen eller slet ikke dækker ørerne. Du skal derfor gå efter huer der sidder godt.

Hue eller sommerhat beskytter mod solens stråler

Huer om sommeren vil beskytte mod solen stråler. En baby har ofte ikke så meget hår på hovedet. Det betyder, at hovedbunden ikke på samme måde er beskyttet mod solens stråler af håret, som hos os andre. Her gør en lille hue stor gavn ved at beskytte huden mod solens stråler.

En sommerhat vil selvfølgelig kunne gøre mere. En sommerhat vil ofte have skygge både foran og ned i nakken, der forhindrer solens stråler i at brænde på din babys hud i nakken. Skyggen fortil beskytter ansigtet mod sol. Solen er, som vi ved, hård og en babys hud er MEGET lys, da der ikke er meget pigment, der kan beskytte mod solens stråler. Så det bliver dit og sommerhattens arbejde 😉

Da en masse solcreme heller ikke er sagen, vil en hue eller en solhat være bedst.

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!