HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Hue & solhat

Hue til baby – hvorfor du skal have en hue til din baby
Hovedet er et af de steder på kroppen, hvor man kommer af med overskudsvarme. Du kender sikkert selv til, hvor varmt du kan få det, hvis du har hue på og det bliver varm. For en baby er det lige omvendt, her hjælper du din baby med at holde på kropsvarmen ved at give ham eller hende en hue på. Det gælder især, når din baby er ude og temperaturen er koldere og der er vind.

Især en helt nyfødt vil have brug for hue på udenfor, for ikke at blive kølet ned og bruge unødige kræfter på det. Det vil om sommeren ofte bare være en lille bomuldshue, silkehue eller uldhue. Om vinteren vil der ofte skulle mere varme til, så her vil en tykkere uldhue være mere passende.
En hue vil beskytte ørerne
En anden ting en hue er god til er at hindre kold vind i at komme ind i din babys øre. Det kan give problemer med mellemørebetændelse, hvis vinden er meget kold, eller hvis vinden er mindre kold og din baby er disponeret for det. Med en hue, der dækker ørerne, vil du hindre øregangen og det indre øre i at blive kølet ned.
Sommerhat mod solens stråler
Huer om sommeren vil beskytte mod solen stråler. En baby har ofte ikke så meget hår på hovedet. Det betyder, at hovedbuden ikke på samme måde er beskyttet mod solens stråler, som hos os andre. Her gør en lille hue stor gavn med at beskytte hovedhuden mod solens stråler.

En sommerhat vil selvfølgelig kunne gøre mere. En sommerhat vil ofte have skygge både foran og ned i nakken, der hindrer solens stråler i at brænde på din babys hud i nakken. Skyggen fortil beskytter ansigtet mod sol. Solen er, som vi ved, hård og en babys hud er MEGET lys, da der ikke er meget pigment, der kan beskytte mod solens stråler. Så det bliver dit arbejde 😉 Da en masse solcreme heller ikke er sagen, vil en hue eller en solhat være bedst.
Vi har kun huer der sidder godt!
Der findes rigtig mange huer, der sidder virkelig dårligt, så de hverken holder på varmen eller dækker ørerne. Hos os finder du kun huer, der sidder godt på babys hoved og dækker både det ene og det andet.

God fornøjelse med at finde en fin hue eller sommerhat til din baby.

Ditte Bach jordemoder og direktør, Baby Instituttet

Haps din plads!

Stop Natteroderiet, Evige putninger & Powernaps!

3 DAGES ONLINE MINIKURSUS TIL 0 KR

Minikurset er udviklet af vores søvnvejledere med årelang erfaring og dybdegående viden om søvn hos babyer og børn i alderen 0-18 måneder. 

I løbet af de 3 dage er du blevet klogere på; 

 

error: Content is protected !!