HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Huden hos baby

Findes der noget mere dejligt at røre ved, end din babys hud? Din babys hud er langt mere blød og sart end huden hos os voksne. Det skyldes at huden på babyer kun er halvt så tyk men til gengæld langt mere væskefyldt.

Huden har at gøre med amning, tilknytning, blodsukker, vejrtrækning og temperaturen og meget mere. Fantastisk ikke?

Babys hud skal have en sund farve

Huden er er vigtigt organ og dens farve og udseende kan fortælle meget om f.eks. trivslen hos din baby. En baby skal have en sund kulør, ikke være gul eller grå eller rød i huden. Huden vil være mere bleg idet det en nyfødte eller en baby jo ikke har været udsat for sollys – og derfor heller ikke er blevet brun (og heller ikker skal udsættes en masse for sollys pga risikoen for at blive rød og uv-strålling). Babys hud skal beskyttes mod solen – ved at undgå den.

Huden & sanserne

Huden er det primære sanseorgan hos nyfødte. 80% af den måde nyfødte lærer verden at kende på er faktisk gennem huden. Så det er ikke mærkeligt, hvis du hele tiden har en nærmest iboende trang til at holde, røre og ae dit barn – og dit barn har brug for din berøring. Huden er nemlig vigtigt oxytocin-udskillelsen

Der ud iver er huden af stor for betydning for stimulering og regulering af både taktilsansen.

Babys hud absorberer langt nemmere alting

Babyhud absorberer langt nemmere end din egen voksenhud, så hvis du bruger olier eller cremer til din baby, så du skal være meget opmærksom på ikke at bruge noget, som kan være skadeligt. Som udgangspunkt bør du ikke smøre din baby i noget du ikke selv kunne putte i munden. Olivenolie er et godt eksempel på netop det og super til baby er – den helt almindelige koldpressede jomfru olivenolie, du kan købe i supermarkedet.

babys hud

Huden bruges når din baby skal regulere sin temperatur

Evnen til at regulere temperaturen via huden bliver først aktiveret efterhånden som barnet bliver større. Det er derfor ikke underligt, hvis du synes, at det er vanskeligt at styre temperaturen hos din baby – især her i sommervarmen. Det skyldes at babyer har sværere ved at styre både væskebalancen og svedkirtlerne og det helt lille barn derfor ikke kan regulere sig selv så godt. Når der gradvist kommer mere styr på funktionerne, vil din baby bedre kunne det.

error: Content is protected !!