KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Huden hos baby

Findes der noget mere dejligt at røre ved, end din babys hud? En babys hud er langt mere blød og sart end huden hos os voksne. Det skyldes, at huden på babyer kun er halvt så tyk, men til gengæld langt mere væskefyldt.

Huden har at gøre med amning, tilknytning, blodsukker, vejrtrækning og temperaturen og meget mere. Fantastisk, ikke?

Babys hud skal have en sund farve

Huden er et vigtigt organ og dens farve og udseende kan fortælle meget om eksempelvis trivslen hos din baby.

En baby skal have en sund kulør, ikke være gul eller grå eller rød i huden. Huden vil være mere bleg, idet din baby jo ikke har været udsat for sollys – og derfor heller ikke er blevet brun (og heller ikke skal udsættes en masse for sollys på grund af risikoen for at blive rød og uv-stråling). Babys hud skal beskyttes mod solen – ved at undgå den.

Hudens vigtige funktioner

Huden danner en barriere hele vejen rundt om os og er vigtig som beskyttelse.

Huden er det primære sanseorgan hos nyfødte. 80% af den måde en baby lærer verden at kende på er faktisk gennem huden. Så det er ikke mærkeligt, hvis du hele tiden har en nærmest iboende trang til at holde, røre og ae dit barn – dit barn har brug for din berøring.

Huden er vigtigt oxytocin-udskillelsen, der er vores lykke, kærlighed og tilknytningshormon.

Derudover er huden af stor for betydning for stimulering og regulering af taktilsansen.

Babys hud absorberer langt nemmere alting

Babyhud absorberer langt nemmere alting end din egen voksenhud, så hvis du bruger olier eller cremer til din baby, skal du være meget opmærksom på ikke at bruge noget, som kan være skadeligt. Som udgangspunkt bør du ikke smøre din baby i noget du ikke selv vil putte i munden.

babys hud

Huden bruges når din baby skal regulere sin temperatur

Evnen til at regulere temperaturen via huden bliver først aktiveret, efterhånden som barnet bliver større. Det er derfor ikke underligt, hvis du synes, at det er vanskeligt at styre temperaturen hos din baby – især i sommervarmen. Det skyldes at babyer har sværere ved at styre både væskebalancen og svedkirtlerne, og det helt lille barn derfor ikke kan regulere sin temperatur så godt. Når der gradvist kommer mere styr på funktionerne, vil din baby bedre kunne det.

 

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din babys udvikling de første 100 dage efter fødslen.  Du får perler af viden om amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!