HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Hormonknopper, bumser hos nyfødt

Hormonknopper er filipenslignende knopper, der kommer i løbet af de første par døgn efter fødslen. De er ikke særlig klædelige, men ganske ufarlige og ses hos ca. hver 3 nyfødte.

Hormonknopper kommer fra moderens hormoner efter fødslen. Hormonerne er knyttet til fedtpartiklerne i mælken og findes dermed primært i råmælken, der er meget fedtholdig. Hormonerne giver en form for “mini” pubertet, hos din baby.

Hvordan ser hormonknopper ud

Det er 1-2 mm store hvid-gule knopper omgivet af et rødt udslæt. De kan næsten ligne stik eller små betændte bumser.

Det er karakteriseret ved at komme og gå forskellige steder på kroppen.

Nyfødt med hormonknopper

Andre knopper som hormonknopper kan forveksles med

  • Varmeknopper
  • Eksem

Hvad jeg selv kan gøre ved hormonknopper

Hormonknopperne har ingen betydning for din baby, og forsvinder af sig selv i løbet af kort tid, når der ikke er mere råmælk. De fleste hormonknopper vil være forsvundet i løbet af en uge efter fødslen.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!