HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Hjerteslag – hvornår kan jeg høre hjertelyd?

Hjertelyd er noget stort set alle gravide glæder sig til. Det lille fosters hjerte, der slår, er tegn på liv og derfor et beroligende syn eller en livsbekræftende lyd for den der, ønsker sig en baby.

Allerede fra omkring uge 5-6, det vil sige, blot 3-4 uger efter befrugtningen vil det lille fosterhjerte tage sit første hjerteslag – og snart derefter begynde at blinke taktfast. Dette kan ses ved ultralydsscanning tidligt i graviditeten

Hvordan kan jeg høre hjertelyd?

Når hjertet er lidt større, end helt i starten af graviditeten, kan det høres med andre instrumenter også.

  1. Du kan lytte hjertelyd øret på maven.
  2. Lytterør i træ kan opfange hjerteslag

3. Håndholdt doptone – ultralyd, til at lytte hjertelyd.

Gravid der får lyttet hjertelyd hos jordemoderen

4. CTG apparat – ultralyd kun lyd. Du kan se et CTG apperat og se de i brug ved at følge linket.

5. Også jo ved Scanning – ultralyd med både lyd og billede.

Jo tættere på barnets ryg du lytter, jo lettere er lyden at fange, og jo højere vil den lyde. Når hjertelyden lyttes gennem navlestrengen har den en susende lyd i forhold til, når den lyttes direkte.

Hvor hurtigt skal hjertet slå i graviditeten?

Tidligt i graviditeten er det ikke unormalt, at hjertet slår med en rytme af 160 -180 slag pr minut. Jo mindre fosteret er fysisk, jo hurtigere slår hjertet. Det er derfor normalt, at din babys hjerteslag falder i takt med, at din baby vokser sig større.

Hør hjerteslag hos en baby i uge 11:

Omkring terminen slår en babys hjerte ca. 120- 150 slag pr. minut – hjertefrekvensen.

Hvordan ved jeg, at det er hjertelyden, jeg hører?

Det vil for det meste være let at adskille din babys puls fra mors puls, da en voksen kvindes puls normalt ligger omkring de 60-90 slag pr. minut. Du kan måle din egen puls på håndledet, for at se hvor den ligger – eller med en app på din telefon.

Ved fysisk aktivitet – som under en fødsel – kan moderens puls være hurtigere, så moderens og barnets puls i nogle tilfælde kan have næsten ens frekvens og derfor være svære at adskille.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første mindst 100 dage af din babys liv, med daglige guldkorn i din indbakke. Du får viden om graviditeten, fosterudviklingen i livmoderen, fødslen, amningen, din babys udvikling efter ankomst. Bliv også klogere på babyudstyr og anvendelse med mere. 

Derudover får du en unik adgang til gode rabatter. Samt løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og din barsel. Kort sagt, tilmeld dig og undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

error: Content is protected !!