HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Hjerteslag – hvornår kan jeg høre hjertelyd?

Hjertelyd er noget stort set alle gravide glæder sig til. Det lille fosters hjerte, der slår, er tegn på liv og derfor et beroligende syn eller en livsbekræftende lyd for den der, ønsker sig en baby.

Allerede fra omkring uge 5-6, det vil sige, blot 3-4 uger efter befrugtningen vil det lille fosterhjerte tage sit første hjerteslag – og snart derefter begynde at blinke taktfast. Dette kan ses ved ultralydsscanning tidligt i graviditeten

Hvordan kan jeg høre hjertelyd?

Når hjertet er lidt større, end helt i starten af graviditeten, kan det høres med andre instrumenter også.

  1. Du kan lytte hjertelyd øret på maven.
  2. Lytterør i træ kan opfange hjerteslag

3. Håndholdt doptone – ultralyd, til at lytte hjertelyd.

Gravid der får lyttet hjertelyd hos jordemoderen

4. CTG apparat – ultralyd kun lyd. Du kan se et CTG apperat og se de i brug ved at følge linket.

5. Også jo ved Scanning – ultralyd med både lyd og billede.

Jo tættere på barnets ryg du lytter, jo lettere er lyden at fange, og jo højere vil den lyde. Når hjertelyden lyttes gennem navlestrengen har den en susende lyd i forhold til, når den lyttes direkte.

Hvor hurtigt skal hjertet slå i graviditeten?

Tidligt i graviditeten er det ikke unormalt, at hjertet slår med en rytme af 160 -180 slag pr minut. Jo mindre fosteret er fysisk, jo hurtigere slår hjertet. Det er derfor normalt, at din babys hjerteslag falder i takt med, at din baby vokser sig større.

Hør hjerteslag hos en baby i uge 11:

Omkring terminen slår en babys hjerte ca. 120- 150 slag pr. minut – hjertefrekvensen.

Hvordan ved jeg, at det er hjertelyden, jeg hører?

Det vil for det meste være let at adskille din babys puls fra mors puls, da en voksen kvindes puls normalt ligger omkring de 60-90 slag pr. minut. Du kan måle din egen puls på håndledet, for at se hvor den ligger – eller med en app på din telefon.

Ved fysisk aktivitet – som under en fødsel – kan moderens puls være hurtigere, så moderens og barnets puls i nogle tilfælde kan have næsten ens frekvens og derfor være svære at adskille.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!