fbpx

Har du hørt at hindeløsning kan sætte en fødsel igang – så har du hørt rigtigt!

Hvis du er landet på denne her side om hindeløsning, er det sikkert fordi, igangsættelse på en eller anden måde er blevet et tema i din gravide hverdag.

  • Måske er graviditeten blevet så belastende, at du bare ikke orker mere – så det eneste du ønsker lige nu, er at få graviditeten afsluttet og få dit barn i armene.
  • Måske står du i en situation, hvor en igangsættelse “truer” forude. Du kan være gået over tiden (eller frygter det), og dag for dag tæller du ned til den (måske) uundgåelige igangsættelse (som skræmmer nogle mere end selve fødslen).
  • Eller måske er du havnet i en situation, hvor der er en risiko forbundet med at forsætte graviditeten og en fødselslæge har anbefalet dig at fødslen sættes i gang.

Uanset hvorfor du er landet på denne side, så kan vi hjælpe dig med en hindeløsning.

Hvad er hindeløsning?

Hindeløsning er en ufarlig metode, som bruges til at sætte skub i veerne. Hindeløsning er faktisk netop som navnet siger – at løsne hinder. Hinderne – altså den store vandballon, som barnet ligger i – kan løsnes nede ved livmoderhalsen og på den måde udløses der hormonstoffer, som kan være med til at sætte skub i veerne. Hos os foretager vi hindeløsning på en lidt mere effektiv måde end andre – måske – vil gøre det. Hindeløsning er ikke et indgreb  og dermed ikke forbundet med risici, som en medicinsk igangsættelse er, og er derfor et godt alternativ, hvis du vil prøve at undgå igangsættelse.

Hvornår er det så bedst at få foretaget hindeløsning?

Det er som udgangspunkt bedst at få løsnet hinder efter din terminsdato, og det er også det vi anbefaler. Der er størst chance for at det virker, og at du går hen og får rigtige veer. Hvis du får løsnet hinder “for tidligt”, – altså før termin, eller før din krop er klar til at lave veer – er der stor risiko for at du bare vil få rigtig mange generende plukkeveer som går i sig selv igen. Det giver dig bare en lang nat uden søvn og ro i kroppen – og desværre ingen fødsel. Når det så er sagt, så er mange plukkeveer jo ikke nødvendigvis nogen dårlig ting, da de også er med til at modne og gøre klar til fødsel, så det er naturligvis aldrig “spildt arbejde” at have mange plukkeveer. – Og nogle gravide føder jo også til termin, så på mange måder er det en helt individuel vurdering af din situation og krop, om du er klar til at få foretaget en hindeløsning. Hindeløsning før din termin foretager vi generelt kun efter helt særlige individuelle forhold som for eksempel en medicinsk igangsættelse, der venter forude.

Du kan booke din tid direkte her 

Hvis du er før termin, så ring eller sms til os på 22773571 for tidsbestilling og en snak om, hvorvidt hindeløsning er den rigtige mulighed for dig lige nu.

Hvordan foregår en hindeløsning, og hvad koster det?

Når du kommer for at få en hindeløsning hos os, så er det rigtig vigtigt for os at tage godt hånd om dig og din baby. Jordemoderen undersøger din mave og får på den måde et billede af, hvordan din baby ligger inde i maven, og om han eller hun ligger korrekt i hovedstilling, inden de ønskede veer starter. På den måde har hun overblik over dig og din graviditet, før hun foretager en hindeløsning. Hvis jordemoderen vurderer, at din baby står klar, undersøger hun dig indvendigt med fingrene, og kan hun få en finger ind igennem din livmoderhals, kan hun lave en hindeløsning. For mange gravide vil det ikke være nok med én hindeløsning, så som regel vil vi råde dig til at komme igen – måske allerede dagen efter.

En hindeløsning koster 497 kr. Vi tager imod betalingskort og mobilepay (men ikke kontant betaling).

Hindeløsning som supplement til rebozo-massage eller akupunktur koster 300 kr, det vil sige 997 kr inklusiv akupunktur eller rebozo-behandlingen.

Hvad kan du forvente efter en hindeløsning?

Efter en hindeløsning skal du være forberedt på, at du sagtens kan bløde fra din livmoderhals – det er helt ufarligt – og du vil formentlig opleve mange plukkeveer, murren og måske lidt ubehag efterfølgende – som forhåbentlig går hen og bliver til rigtige veer. Skulle du mod forventning opleve en større mængde frisk blødning (svarende til at kunne fylde hele din håndflade), så skal du kontakte dit fødested.

Kombiner en hindeløsning med rebozo eller akupunktur

Vi kan varmt anbefale at kombinere en hindeløsning med akupunktur eller rebozo. Det kan hjælpe din krop til at slappe bedre af og dermed nemmere gå i fødsel, og det kan også hjælpe din baby til at stille sig rigtigt, så han eller hun er klar til veerne. Både akupunktur og rebozo er meget brugt til at fremme veer, både før og under en fødsel.

Book tid til hindeløsning 

Vil du gerne høre mere om hindeløsning eller ønsker du en hindeløsning, og er der ingen tider i kalenderen, så ring endelig til os, eller send os en sms med teksten “Jeg vil gerne ringes op om hindeløsning”. Du kan kontakte os både på tlf 22773571. Vi ringer tilbage til dig, hvis ikke du lige fanger os på telefonen (så snart vi ikke lige står med en baby eller en tyk gravid mave i hænderne) og forhåbentlig trylle en tid til dig i en fart