fbpx

Fødselsmodning

På Baby Instituttet tilbyder vi individuel behandling for at modne, klargøre og hjælpe kroppen på vej mod fødsel. Fødselsmodning er for dig, der er fulde 37 uger i graviditeten og herefter. Du kan få fødselsmodning helt frem til din sidste dag i graviditeten.

Fødselsmodning på Baby Instituttet er en skræddersyet behandling, hvor jordemoderen benytter værktøjer som rebozo, akupunktur, akupressur og eventuelt hindeløsning, hvis relevant og det vurderes som værende fordelagtigt for dig. Alt sammen kombineres med en grundig jordemoder-undersøgelse af din babys position i livmoderen samt vurdering af din babys størrelse og hjertelyd, øvelser og forskellige stræk (med og uden rebozo) for at fremme et godt udgangspunkt for din baby og dig frem mod fødslen samt tips og tricks, som du (og din partner) kan gå hjem og arbejde videre med for at fremme den naturlige fødsel. 

På Baby Instituttet kan du vælge mellem to typer af fødselsmodnende behandling: 

 • Den store pakke med jordemoderundersøgelse, rebozomassage, akupunktur samt eventuelt hindeløsning (90 minutter)
 • Basispakken med jordemoderundersøgelse, fødselsmodnende akupunktur samt eventuelt hindeløsning (60 minutter)
 • Du kan booke tid til fødselsmodning her

Fødselsmodning vil altid tage udgangspunkt i netop din situation og starte med en samtale, hvor du har mulighed for at tale med jordemoderen om det, der fylder for dig. Du får selvfølgelig også grundig og fyldestgørende information om den medicinske igangsættelse af fødslen, som du måske er blevet tilbudt på dit fødested og som måske venter “lige rundt om hjørnet”. 

Fødselsmodning er for dig 

 • der er minimum 37 fulde uger henne i din graviditet
 • hvis baby endnu ikke har fundet vej ned i bækkenet og dermed hindrer fødslen i at gå spontant igang
 • synes det er stressende og hårdt at gå langt, og måske over tid i graviditeten og drømmer om, at veerne snart kommer igang
 • har en sygdom (graviditetsbetinget eller ej), der gør at du anbefales medicinsk igangsættelse før eller lige omkring din termin

Hvor mange behandlinger skal jeg forvente?

 • Det er meget individuelt, hvor godt / hurtigt en krop reagerer på fødselsmodning. Nogle kvinder går i fødsel efter en enkelt behandling, hvor andre har brug for flere. Dette afhænger naturligvis både af, hvor langt du er i graviditeten samt hvor godt du tager imod eksempelvis akupunktur, som er en del af fødselsmodningen
 • Studier viser, at kvinder, der får fødselsmodning med akupunktur 1-2 gange om ugen fra graviditetsuge 37, har mindre risiko for at gå så langt over deres termin, at de skal have fødslen sat medicinsk igang. 

Vi anbefaler derfor opstart med fødselsmodning fra uge 37 ca. 1 gang om ugen og med hyppigere intervaller efter termin (hvis du går så langt) som den mest optimale løsning. 

Hvad er hindeløsning?

Hindeløsning er en ufarlig metode, som bruges til at sætte skub i veerne. Hindeløsning er faktisk netop som navnet siger – at løsne hinder. Hinderne – altså den store vandballon, som barnet ligger i – kan løsnes nede ved livmoderhalsen og på den måde udløses der hormonstoffer, som kan være med til at sætte skub i veerne.  Hindeløsning er ikke et indgreb  og dermed ikke forbundet med risici, som en medicinsk igangsættelse er, og er derfor et godt alternativ, hvis du vil prøve at undgå igangsættelse.

Hvornår tilbyder I hindeløsning som en del af fødselsmodning?

 • Som beskrevet ovenfor, så er behandlingen individuelt tilrettelagt, og det vil derfor være afhængigt af både, hvor langt du er i graviditeten, hvornår du eventuelt er tilbudt medicinsk igangsættelse samt hvor moden din livmodermund er ved indvendig undersøgelse.
 • Som udgangspunkt indeholder fødselsmodning dog først hindeløsning efter uge 39+0 for fleregangsfødende og 40+0 for førstegangsfødende
 • Hvis der er risiko for, at du skal sættes medicinsk igang tidligere, end hvad man normalt tilbyder, fx pga en graviditetskomplikation, så kan vi foretage hindeløsning tidligere end det ovenfor beskrevne. Dog aldrig tidligere end fulde 38 uger. 

Hvad hvis jeg ikke kan lide nåle og ikke ønsker akupunktur?

Hvis du ikke ønsker at få fødselsmodnende akupunktur, så kan du sagtens få fødselsmodnende behandlinger alligevel. I så fald vil vi tilbyde dig akupressur, som er tryk- og massagestimulation af akupunktur-punkter som alternativ til nåle. 

Fødselsmodnende behandlinger på Baby Instituttet varetages af vores specialuddannede jordemødre, som er specialister indenfor området og som dagligt varetager disse behandlinger.

 • Den store pakke med rebozo, akupunktur og eventuelt hindeøsning varer ca 90 minutter og koster 1.297kr 
 • Basispakken med akupunktur og eventuelt hindeløsning varer ca 60 minutter og koster 897 kr
 • Du kan booke tid til fødselsmodning her

Vil du gerne høre mere om fødselsmodning eller ønsker du en fødselsmodnende behandling, og er der ingen tider i kalenderen, så ring endelig til os, eller send os en sms med teksten “Jeg vil gerne ringes op om fødselsmodning”. Du kan kontakte os både på tlf 22773571. Vi ringer tilbage til dig, hvis ikke du lige fanger os på telefonen (så snart vi ikke lige står med en baby eller en gravid mave i hænderne) og forhåbentlig trylle en tid til dig i en fart. 

Sygeforsikringen “danmark” giver tilskud til jordemoderhjælp. Der gives 50 % i tilskud (max 300 kr.) per konsultation. Man kan samlet modtage 3000 kr til jordemoderhjælp inden for 12 måneder.