fbpx

Hikke i livmoderen

Hikke hos din baby er helt normalt og mærkes som rytmiske fosterbevægelser. For de fleste mærkes rytmiske puf i den retning ens baby har numsen – som ofte er enten oppe under “mors” ribben (hovedstilling) eller ned i bækkenet (underkropstilling). Læs mere om der forskellige fosterstillinger her – og se dem.

Er det baby i livmoderen/maven, der hikker?

Hvor meget hikker en baby i livmoderen

Nogle babyer hikker en masse. Hvis din baby hikker en masse inde i livmoderen er der stor sandsynlighed for, at din baby også vil hikke en masse i den første tid udenfor livmoderen.

Nogle babyer hikker kun sjældent i livmoderen, hvilket er lige så normalt.

Hikke træner vejrtrækningen

Hikke er med til at træne de muskler din baby skal bruge til at trække vejret med, når han eller hun kommer til verden.

Din baby vil selvfølgelig fint kunne trække vejret alligevel, hvis han eller hun er en af dem der sjældent hikker. Gestationsalderen har nemlig langt mere at sige for vejrtrækningen, end antallet af hik din baby har haft inde i livmoderen. Din baby træner også sin vejrtrækning, når din baby ligger og drikker fostervand.

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.