KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Hvordan en hård fødsel kan påvirke din amning

En fødsel kan være mere eller mindre fysisk og psykisk hårdt, og den vil på forskellige måder kunne påvirke amningen. Hos moderen kan fysisk ubehag gøre det svært at have overskud til barnet eller gøre det svært at håndtere barnet og måske også gøre at nogle ammestillinger ikke er mulige i starten.

Fødselsforløb, der ofte vil være hårde for moderen:

Hård fødsel for baby og eller hård fødsel for mor - også i gang med amning

Hos barnet kan en lang eller hård fødsel have taget på kræfterne til det, der kommer efter, nemlig amningen og det at få etableret en god mælkeproduktion.

Fødselsforløb, der ofte vil være hårde for barnet:

  • Et meget langt fødselsforløb.
  • Kop forløsning – din baby kan have smerte og hovedpine i dagene efter fødslen.
  • Fastsiddende skulder.
  • Hvis din baby er suget i mund og mave i forbindelse med fødslen.
  • Påvirket hjertelyd under fødslen med påvirket navlestrengs iltprøve.
  • Lav apgar score.

Hvad jeg selv kan gøre for min amning

Hvis din baby har haft et langt eller hårdt fødselsforløb, vil din baby være mere sårbar og måske allerede have brugt af sine ressourcer (madpakke) og kan også have brug for ekstra mad – Early Feeding. Du vil heller ikke kunne regne med, at din babys instinkter og reflekser i samme grad som normalt hjælper amningen på vej. Din baby vil være i øget risiko for at tabe sig for meget i den første tid eller ikke have kræfter til at kunne suge igennem ved brystet. Du vil have brug for ekstra hjælp og støtte til amningen.

Hvis du har haft et langt eller hårdt forløb, kan du selv have brug for omsorg, før du kan tage ansvar for din baby og amningen. Du kan også have brug for ekstra tilførsel af væske med mere for selv fysisk at genvinde din styrke, så dine bryster bliver i stand til at kunne etablere mælkeproduktion. Du vil sikkert også have brug for ekstra hjælp til at få amningen godt etableret, og sikre dig at alt går som det skal. Det vil være både lige efter fødslen, og måske også længere end det.

Læs om;

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

Bogpakke til dig

BOGPAKKE 499

Suttekursus!

Lavet i samarbejde med
FRIGG

error: Content is protected !!