Hvordan en hård fødsel kan påvirke din amning

Fødslen påvirker både dit barn og dig. En fødsel kan være både fysisk og psykisk hårdt og forskellige faktorer vil kunne påvirke amningen.

Hård fødsel for baby og eller hård fødsel for mor - også i gang med amning

Fødselsforløb, der ofte vil være hårde for barnet:

Fødselsforløb, der ofte vil være hårde for moderen:

Hvad kan jeg selv gøre for min amning

Hvis din baby har haft et langt eller hårdt fødselsforløb, vil du sikkert have brug for ekstra hjælp til at få amningen etableret. Din baby vil være mere sårbar og måske allerede have brugt af sine ressourcer (madpakke). Din baby vil være i risiko for at tabe sig for meget i den første tid eller ikke have krafter til at kunne suge igennem ved brystet. Du vil heller ikke kunne regne med, at din babys instinkter og reflekser i samme grad som normalt hjælper amningen på vej.

Hvis du har haft et langt eller hårdt forløb, kan du selv have brug for omsorg, før du kan tage ansvar for din baby og amningen. Du kan også have brug for ekstra tilførsel af væske m.m. for selv fysisk at genvinde din styrke, så dine bryster bliver i stand til at kunne etablere mælkeproduktion.

Hvis du gerne vil have vores hjælp, så vil vi i samarbejde med dig en vurdering af lige netop jeres situation. Herunder hvordan din baby arbejder ved brystet, hvor meget ”madpakke” din baby har med sig, hvor meget af ”madpakken”, der måske allerede er brugt under fødslen og i tiden efter. Samt en vurdering af, hvor hård fødslen har været for din krop og dig i forhold til, hvordan vi får din mælkeproduktion aktiveret til max levering.

Vi kan hjælpe dig til en velfungerende amning uden smerte på både timebasis og på døgnbasis. På døgnbasis får du og din baby hjælp til hver amning, indtil du selv mestrer de teknikker og håndgreb, der sikrer jer en velfungerende amning.

Andre artikler om amning

Andre artikler, der kunne have interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.