KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Lanugo hår, hår på kroppen hos nyfødt

I den sidste del af graviditeten aktiveres hårsækkene, hvilket gør, at der i løbet af kort tid vokser et lag af dun/hår frem på barnet i livmoderen, der kaldes lanugo.

Hvornår forsvinder lanugo hårene

Hos de fleste babyer, når laget af dun eller hår på kroppen at forsvinde inden fødslen. Hvis din baby er langsom til at tabe sine lanugo eller er født før tid, vil din baby kunne have lanugo på kroppen ved fødslen.

Har din baby stadig lanugo ved fødslen, vil hårene som regel forsvinde inden for få dage, men kan blive der op til nogle uger.

Disse hår forsvinder altid igen, nogle gange tager det bare længere tid.

Hvor kan nyfødte have hår på kroppen

Din baby vil inde i livmoderen have hår på hele kroppen undtagen håndflader og fodsåler. Hvis din baby endnu ikke har tabt sine lanugo hår, vil din baby stadig kunne have laguno på hele kroppen, med undtagelse af hånd og fodsåler ved fødslen.

 

lanugo hår på nyfødt baby

Nogle har laguno i ansigt, på skuldre og ryg. Hos andre igen er lanugo begrænset til lidt dun på skuldre og ryg. Det fleste nyfødte har lidt lanugo tilbage på ørene.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have din interesse

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

error: Content is protected !!