fbpx

Lanugo hår, hår på kroppen hos nyfødt

I den sidste del af graviditeten aktiveres hårsækkene, hvilket gør, at der i løbet af kort tid vokser et lag af dun / hår frem på din babys krop, der kaldes lanugo. Disse hår forsvinder altid igen.

Hvornår forsvinder lanugo hårene

Hos de fleste babyer når laget af dun eller hår på kroppen at forsvinde inden fødslen. Hvis din baby er langsom til at tabe sine lanugo eller er født før tid, vil din baby kunne have lanugo på kroppen ved fødslen.

Har din baby stadig lanugo ved fødslen vil hårene som regel forsvinde indenfor få dage, men kan blive der op til nogle uger.

Hvor kan nyfødte have hår op kroppen

Din baby vil inde i livmoderen have hår på hele kroppen undtagen håndflader og fodsåler. Hvis din baby endnu ikke har tabt sine lanugo, vil din baby stadig kunne have laguno på hele kroppen, med undtagelse af hånd og fodsåler ved fødslen.

lanugo hår på nyfødt baby

Nogle har laguno i ansigt, på skuldre og ryg. Hos andre igen er lanugo begrænset til lidt dun på skuldre og ryg.

Det fleste nyfødte har lidt lanugo tilbage på ørene.

Andre artikler om nyfødte

Andre artikler, der kunne have din interesse

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. Hun startede Baby Instituttet tilbage i 2009. Hun er forfatter til et hav af artiklerne og til flere af Baby Instituttets bøger. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.