HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Graviditetsuge – hvor langt er jeg henne i graviditeten?

Graviditetsuge er antallet af uger, du har været gravid, regnet ud fra sidste menstruations første dag.

Hvis du har fået din sidste menstruation, inden du blev gravid en tirsdag vil du være 1 uge henne tirsdagen efter og 2 uger tirsdagen efter osv. Om tirsdagen 40 uger efter vil du have termin.

Krydser i kalenderen for hver dag der er gået i graviditeten – helt frem til terminsdatoen
Kalender med afsluttede gaviditetsuger

Fordi terminen i dag fastsættes ved scanning, regner man omvendt. Når man har terminsdatoen regner man 40 uger tilbage og finder så den dag, man er i 0+0 – som anses for at være sidste menstruations første dag, uanset om den er det eller ej. Hvis du lægger 14 dage til finder du det omtrentlige befrugningstidspunktet.

Gravide regner i påbegyndte uger

Som gravid vil man når man er 33+x antal dage, sige at man er i 34. uge, fordi man har taget hul på en ny gravidtetsuge. Man har altså afsluttet 33 ugers graviditet og er gået ind i den næste graviditetsuge, nemlig uge 34.

Så når du er i 34. gravidtetesuge vil din jordemoder sige, at du er i uge 33+ (33 afsluttede uger).

Fagpersoner regner i hele uger

Det kan være en smule forvirrende det med graviditetsuger, og det bliver ikke nemmere af, at fagpersoner regner og taler i hele uger + dage.

Som eksempel vil din jordemoder skrive 33+6, som er 33 fulde uger og 6 dage. Altså 34. uge.

Grunden er, at mange retningslinjer og vejledninger gælder fra en bestemt hel uge. Eksempelvis føder man til tiden i uge 37+0 og før tiden hvis man er 36+6. Tidspunktet du føder på kan være bestemmende for, om du eksempelvis må føde hjemme eller om din baby skal have early-feeding efter fødslen. Det er derfor vigtigt for fagpersonale at regne i hele uger og ikke påbegyndte uger.

Gå til din graviditetsuge og læs mere

Andre artikler om graviditet

Andre artikler, der kunne have interesse

DET ESSENTIELLE
GRAVIDITETS FORLØB

EN ALL INKLUSIVE ADGANG TIL VIDEN DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET MED LANGT FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL

Til 0 kr får du

Vi følger dig helt tæt igennem din graviditet og de første mindst 100 dage af din babys liv, med daglige guldkorn i din indbakke. Du får viden om graviditeten, fosterudviklingen i livmoderen, fødslen, amningen, din babys udvikling efter ankomst. Bliv også klogere på babyudstyr og anvendelse med mere. 

Derudover får du en unik adgang til gode rabatter. Samt løbende adgang til guides og indhold der følger din graviditet, din baby og din barsel. Kort sagt, tilmeld dig og undgå at gå glip af noget (vigtigt). 

error: Content is protected !!