Din baby i maven er her i uge 9 ca. 2,3 cm fra hoved til numse og vejer 2 gram. Alle de vigtigste organer er nu dannet i sin primitive form men er stadig i rivende udvikling.

Gravid i uge 9
Graviditetsuger: 8+0 til 8+6
Graviditet i dage: 56 – 62 dage
Gestationsalder i uger: 6+0 til 7+6
Gestationsalder i dage: 42 – 48

Uge 9 – de vigtigste organer er grundlagt

Alle de vigtigste indre organer er dannet og er i en rivende udvikling.

Det første billede er et tværsnit i uge 6+ (uge 7), det andet billede er fra uge 7+ (uge 8), det tredje billede er i uge 8+, altså uge 9, hvilket er lige nu og det sidste er fra uge 9+ (uge 10). Det er tydeligt at se, hvor meget der sker i forhold til hjernen og dannelsen af de indre organer.

Din babys kønsorganer er dannet, men man vil endnu ikke kunne se kønnet, da pigekønnet og drengekønnet på dette tidlige forsterstadie stadig ligner hinanden.

Din baby i maven har lige nu et primitivt tarmsystem, der går fra at ligge i navlestrengsdelen til at ligge i bughulen. Urinvejene er dannet og nyreanlægget begynder at udvikle sig.

Lungerne er begyndt at kunne ses. Bronkierne er så småt begyndt at forgrene sig. Alt iltning foregår dog helt frem til fødslen via moderkagen og navlestrengen.

Vidste du, at organer først skal stå deres virkelige prøve ved fødslen. Her skal lungerne til at forsyne din baby med ilt og mave-tarm kanalen optage næringstoffer og udskille affaldsstoffer for allerførste gang.

 

Hjertet er færdigdannet med fire hjertekamre. Og hjertet pumper stadig blod rundt i din baby og frem og tilbage mellem moderkagen via navlestengen.

Både moderkagen og navlestrengen vil vokse sig større sammen med din baby og forsyne din baby med alt, hvad der skal bruges i livmoderen for at blive klar til at blive født.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg din babys og graviditetens udvikling DAG for DAG – med vores bog GRAVID DAG FOR DAG. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden. Bogen er skrevet at jordemoder Ditte Bach.

Køb bogen og læs i graviditetsuge 9:

Gå ikke glip af nogen af alle de spændende fakta og informationer omkring, hvad der sker i livmoderen og i graviditeten. Bogen starter i uge 6+0 og følger dig gennem hele graviditeten frem til termin.

Livet i livmoderen fra uge 1-9

 Gravid uge 8 <= Gravid uge 9 => Gravid uge 10