KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 9 → Hurra, de vigtigste organer er grundlagt!

Din baby i livmoderen er her i uge 9 ca. 2,3 cm fra hoved til numse og vejer 2 gram. Alle de vigtigste organer er nu dannet i sin primitive form men er stadig i rivende udvikling.

Gravid i uge 9
Graviditetsuger: 8+0 til 8+6
Graviditet i dage: 56 – 62 dage
Gestationsalder i uger: 6+0 til 7+6
Gestationsalder i dage: 42 – 48

Uge 9 – de vigtigste organer er grundlagt

Alle de vigtigste indre organer er dannet og er i en rivende udvikling.

Det første billede er et tværsnit i uge 6+ (uge 7), det andet billede er fra uge 7+ (uge 8), det tredje billede er i uge 8+, altså uge 9, hvilket er lige nu og det sidste er fra uge 9+ (uge 10). Det er meget tydeligt at se, hvor meget der sker i forhold til hjernen og dannelsen af de indre organer.

Din babys kønsorganer er dannet, men man vil endnu ikke kunne se kønnet, da pigekønnet og drengekønnet på dette tidlige fosterstadie stadig ligner hinanden.

Din babys primitive tarmsystem, der går fra at ligge i navlestrengs delen til at ligge i bughulen. Urinvejene er dannet og nyreanlægget begynder at udvikle sig.

Lungerne er begyndt at kunne ses. Bronkierne er så småt begyndt at forgrene sig. Alt iltning foregår dog helt frem til fødslen via moderkagen og navlestrengen.

Vidste du, at organer først skal stå deres virkelige prøve ved fødslen. Her skal lungerne til at forsyne din baby med ilt og mave-tarm kanalen til at optage næringsstoffer og udskille affaldsstoffer for allerførste gang.

 

Hjertet er færdigdannet med fire hjertekamre. Og hjertet pumper blod rundt i din baby og frem og tilbage mellem moderkagen via navlestrengen.

Både moderkagen og navlestrengen vil vokse sig større sammen med din baby og forsyne din baby med alt, hvad der skal bruges i livmoderen for at blive klar til at blive født.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 9 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Om de vigtigste organer og hvor langt de er i dannelsen lige nu.
  • Hvad der skete inde i det befrugtede æg umiddelbart efter befrugtningen.
  • Hvorfor det at vente sig og livsforandringer helt naturligt går hånd i hånd.
  • Gode råd til dig der lider af kvalme – og måske også kaster op.
  • Jerntilskud i graviditeten, fra hvornår og hvor meget.
  • Strækmærker, hvad kommer de egentlig af.
  • Hvordan du (måske) kan forebygge og samtidig levere “hjernemad” til dit barn.

 Gravid uge 8 <= Gravid uge 9 => Gravid uge 10 

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!