Gravid uge 8 → Arme og ben tager en mere naturlig form

Din lille menneskespire er her i uge 8 ca. 1,6 cm fra hoved til hale og vejer 1,1 gram. Din babys hoved er lidt større end en ært og arme, hænder og fingre og ligeledes ben, fødder og tæer er i rivende udvikling.

Gravid i uge 8
Graviditetsuger: 7+0 til 7+6
Graviditet i dage: 49 – 55 dage
Gestationsalder i uger: 5+0 til 5+6
Gestationsalder i dage: 35 – 41

Uge 8 – arme og ben i bevægelse

Hvis du blev scannet nu, ville du kunne se et lille miniature barn inde i dig,  med rundt hoved og med arme og ben. Hovedet har nu taget en mere rund form, og skelettets knogler er ved at udvikle sig med dannelsen af rygsøjle, arme og ben.

I starten er skelettet brusk, men allerede i uge 8 begynder knoglernes bruskanlæg at forbene, så de bliver mere knogleagtige.

Anlæggene til arme og ben, starter med at være små buttede knopper, for så at blive til lapper (se foto uge 6), og tager mere og mere form dag for dag. De lapper, der før dannede anlæg til arme, er vokset ud med håndled. Fingrene kan anes fra starten af denne graviditetsuge. Ligeledes vokser de lapper, der før dannede anlæg til ben, sig til lårben, underben og fødder og tær.

Allerede om en uges tid vil fingre og tæer kunne skilles fra hinanden.

Din baby kan allerede nu bevæge arme og ben. Din baby ligger lige nu inde i livmoderen og laver sin første træning. De fleste bevægelser kommer i små ryk.

Du vil endnu ikke kunne mærke bevægelserne, da din baby endnu ikke er større end din lillefingernegl, men det kommer, når din baby har vokset sig større.

Vidste du, at ca. halvdelen af alle befrugtede æg vil gå til grunde og udstødes i løbet af de første 6 graviditetsuger. Den tid er heldigvis ovre.

Livet i livmoderen fra uge 1-9

 Gravid uge 7 <= Gravid uge 8 => Gravid uge 9

Andre artikler om graviditet

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. I 2009 startede hun og Charlotte Utzon Det Private Barselshotel i Gentofte og i 2013 Baby Instituttet. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.