KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Gravid uge 8 → Arme og ben tager en mere naturlig form

Din lille menneskespire er her i uge 8 ca. 1,6 cm fra hoved til hale og vejer 1,1 gram. Din babys hoved er lidt større end en ært og arme, hænder og fingre og ligeledes ben, fødder og tæer er i rivende udvikling.

Gravid i uge 8
Graviditetsuger: 7+0 til 7+6
Graviditet i dage: 49 – 55 dage
Gestationsalder i uger: 5+0 til 5+6
Gestationsalder i dage: 35 – 41

Uge 8 – arme og ben i bevægelse

Hvis du blev scannet nu, ville du kunne se et lille miniature barn inde i livmoderen, med hoved, arme og ben. Hovedet har nu taget en mere rund form, og skelettets knogler er ved at udvikle sig med dannelsen af rygsøjle, arme og ben.

I starten er skelettet brusk, men allerede i uge 8 begynder knoglernes bruskanlæg at forbene, så de bliver mere knogleagtige.

Anlæggene til arme og ben, starter med at være små buttede knopper, for så at blive til lapper (se foto uge 6), og tager mere og mere form dag for dag. De lapper, der før dannede anlæg til arme, er vokset ud med håndled. Fingrene kan anes fra starten af denne graviditetsuge. Ligeledes vokser de lapper, der før dannede anlæg til ben, sig til lårben, underben og fødder og tæer. Allerede om en uges tid vil fingre og tæer skilles fra hinanden.

Din baby kan allerede nu bevæge arme og ben. Din baby ligger inde i livmoderen og laver sin første træning. De fleste bevægelser kommer i små ryk. Du vil endnu ikke kunne mærke bevægelserne, da din baby endnu ikke er større end din lillefingernegl, men det kommer, når din baby har vokset sig større.

Vidste du, at ca. halvdelen af alle befrugtede æg vil gå til grunde og udstødes i løbet af de første 6 graviditetsuger. Den tid er heldigvis ovre nu!

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 8 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Hvor stort babys hoved er, og læs om udviklingen af ben og arme.
  • Betydningen af stress under graviditeten.
  • Befrugtning og implantationen af det befrugtede æg.
  • Hvorfor graviditetstesten viser to streger.
  • Graviditetskvalme – de eneste “tømmermænd” der kommer noget godt ud af.
  • Kønskromosomer, og om hvornår du venter en dreng eller en pige.
  • Sindstilstande under graviditeten, og hvordan de påvirker barnet i livmoderen.

 Gravid uge 7 <= Gravid uge 8 => Gravid uge 9

Andre artikler om graviditet

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!