KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 7 → Et lille ansigt begynder at finde sin grundform

Den lille menneskespire i din mave måler her i uge 7 knap 0,8 cm fra hoved til hale og vejer 0,8 gram. Hovedet er stort i forhold til kroppen og ansigtet begynder at tage form med øjne, næse og mund.

Gravid i uge 7
Graviditetsuger: 6+0 til 6+6
Graviditet i dage: 42 – 48 dage
Gestationsalder i uger: 4+0 til 4+6
Gestationsalder i dage: 28-34

Uge 7 – et ansigt begynder at anes

Din babys lille hoved er nu begyndt at tage sin form. Det er her i uge 7 næsten lige så stort som resten af kroppen, men tager en mere og mere menneskelig form.

Ansigtet er ved at blive dannet. Der kan nu skimtes begyndelsen til en ydre næse, man kan ane to huller midt i ansigtet, der senere vil blive til næsebor, der stadig er lukkede.

De to mørke pletter på hver sin side af hovedet er starten af din babys øjne. De ligger allerede nu cirka hvor de skal være og allerede her i uge 7, er det indre øje i fuld udvikling og nethinden er begyndt at antage en mørkere farve.

Det er nu og fremadrettet, at overlæben og ganens to halvdele skal vokse sammen. Din baby har en tunge. Og to rækker tandknopper. De kommende tænder er under udvikling.

Vidste du, at fordi mennesket i tidernes morgen har rejst sig op og går på to ben, er det meget sværere for vores afkom at blive født. Det skyldes, at pladsen i bækkenet er mindre, end dengang vi bevægede os rundt på alle fire.

Livet i livmoderen fra uge 1-9

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 7 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Om det lille primitive hjertes første slag.
  • Fra hvornår jordemoderen (og du) kan høre din babys hjertelyden inde i livmoderen.
  • Folinsyre i graviditeten og Sundhedsstyrelsens anbefalinger.
  • Der vokser et lille bitte liv inde i livmoderen – som du måske endnu ikke har fortalt nogen om.
  • Find ud af hvor stor (eller lille) en menneskespire er i livmoderen her i uge 7?
  • Hvad du skal undgå at gøre og at spise for at undgå Toxoplasmose (der er farligt for din baby i livmoderen).
  • Om udviklingen af de små fosterknogler.

 Gravid uge 6 <= Gravid uge 7 => Gravid uge 8

Andre artikler om graviditet

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!