Gravid uge 7 → Et lille ansigt begynder at finde sin grundform

Den lille menneskespire i din mave måler her i uge 7 knap 0,8 cm fra hoved til hale og vejer 0,8 gram. Hovedet er stort i forhold til kroppen og ansigtet begynder at tage form med øjne, næse og mund.

Gravid i uge 7
Graviditetsuger: 6+0 til 6+6
Graviditet i dage: 42 – 48 dage
Gestationsalder i uger: 4+0 til 4+6
Gestationsalder i dage: 28-34

Uge 7 – et ansigt begynder at anes

Din babys lille hoved er nu begyndt at tage sin form. Det er her i uge 7 næsten lige så stort som resten af kroppen, men tage en mere og mere menneskelig form.

Ansigtet er ved at blive dannet. Der kan nu skimtes begyndelsen til en ydre næse, man kan ane to huller midt i ansigtet, der senere vil blive til næsebor, men som endnu er lukkede.

De to mørke pletter på hver sin side af hovedet er starten af din babys øjne. De ligger allerede nu ca. hvor de skal være og allerede her i uge 7, er det indre øje i fuld udvikling og nethinden er begyndt at antage en mørkere farve.

Det er nu og fremadrettet at overlæbens og ganens to halvdele skal vokse sammen. Din baby har en tunge. Og to rækker tandknopper. De kommende tænder er under udvikling.

Vidste du, at fordi mennesket i tidernes morgen har rejst sig op og går på to ben, så er det meget sværere for vores afkom at blive født. Det skyldes, at pladsen i bækkenet er mindre, end dengang vi bevægede os rundt på alle fire.

Livet i livmoderen fra uge 1-9

 Gravid uge 6 <= Gravid uge 7 => Gravid uge 8

Andre artikler om graviditet

Ditte Bach, jordemoder
Ditte Bach (1972) har arbejdet som jordemoder, siden hun blev uddannet i 2003. I 2009 startede hun og Charlotte Utzon Det Private Barselshotel i Gentofte og i 2013 Baby Instituttet. Ditte er gift med John og har en pige fra 1997 og en dreng fra 2004.