KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 6 → Inde i livmoderen slår hjertet sit første slag

Din lille menneskespire i livmoderen måler her i uge 6 0,4 cm fra hoved til hale og vejer ca. 0,6 gram. Så lille og alligevel går hjertet allerede nu i gang med at slå sit første slag.

Gravid i uge 6
Graviditetsuger: 5+0 til 5+6
Graviditet i dage: 35 – 41 dage
Gestationsalder i uger: 3+0 til 3+6
Gestationsalder i dage: 21 – 27

Uge 6 – hjertet slår sit første slag

Den 22. dag efter befrugtningen trækker det primitive hjerte sig pludselig sammen og tager sine første slag.

I starten vil slagene være lidt tøvende og uregelmæssige. Din babys hjerte vil herefter slå rytmisk, med 150-160 slag i minuttet. De første dage uden at pumpe blod rundt, men allerede 2-3 dage efter det første hjerteslag (24-25 dagen efter befrugtningen) vil det lille fosterhjerte pumpe blod rundt i din babys system for hvert slag.

Fosterhjertet vil på nuværende tidspunkt stadig være primitivt. Forbløffende nok sker en stor del af hjertets udvikling, herunder remodellering og opdeling af hjertet, samtidig med at hjertet gør et livsvigtigt stykke arbejde.

Hjertets funktion, mens din baby er i livmoderen, er at forsyne din baby med næringsstoffer og ilt samt at lede affaldsstoffer væk fra din baby. I din (moderens) krop vil blodet iltes på ny og affaldsstoffer nedbrydes og udskilles. Det sker først når navlestrengen forbinder din baby i livmoderen med moderkagen.

Vidste du, at jo mindre man er, jo hurtigere slår ens hjerte. Det skyldes, at blodet hurtigere når tilbage til hjertet igen, hvorfra det vil sendes ud i kroppen på ny.

Et lille hjerte der blinker

At se det lille fosterhjerte, der blinker på skærmen ved scanningen, er en fantastisk livsbekræftende oplevelse. Hvis du scannes tidligt i graviditeten, vil du ikke kunne høre hjertelyden, men blot se et blinkende hjerte. Senere, ved scanningen, vil du både kunne se hjertet slå og høre det.

Jordemoderen vil lytte hjertelyden med doptone. Det vil hos de fleste være muligt at fange hjertelyden fra omkring uge 14, men du kan ikke være sikker, da din baby kan “gemme” sig. Fra uge 20 og frem vil din jordemoder kunne fange hjertelyden hver gang.

Senere vil det være muligt at lytte hjertelyden med et træstetoskop eller bare ved at lægge øret på maven omkring det område, hvor din baby har sin ryg.

Se hjertet, der slår taktfast i uge 6+3

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Gravid uge 5 <= Gravid uge 6 => Gravid uge 7

Andre artikler om graviditet

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!