HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Gravid uge 5 → Ægget er nu fæstnet i livmoderslimhinden

Gravid uge 5: Det, der senere bliver til din baby, er ved at tage sin allerførste spæde form i livmoderen. Måske ved du det ikke endnu at du er gravid eller måske du lige har fundet ud af det med en positiv graviditetstest.

Gravid uge 5
Graviditetsuger: 4+0 til 4+6
Graviditet i dage: 28 – 34 dage
Gestationsalder i uger: 2+0 til 2+6
Gestationsalder i dage: 14-20

Gravid uge 5 – fra blastocyst til embryo

I de første mange uger af graviditeten sker der det samme hos hvert foster og i samme tempo. Den ydre del af ægget, der sidder fast i livmoderslimhinden, bliver til moderkagen, og den indre del af ægget bliver med tiden til en baby. Fosterdelen kaldes på nuværende tidspunkt et embryo.

Fra at være en celleklump til at blive en blastocyst, omdanner blastocysten sig til en plade. Denne plade folder sig sammen til et rør (neuralrøret) med form som et C. I løbet af denne uge lukker neuralrøret sig, og den øverste del begynder at udvikle sig til et kranie. Ryggen bliver dannet, og embryoet har nu form som en lillebitte haletudse.

I den kommende tid vil hovedet vokse kraftigt og lave plads til hjernen.

En del af blommesækken fra ægget lukkes inde og er begyndelsen til navlestrengen, der snart vil begynde at transportere blod med ilt og næringstoffer fra dig (moderen) til din baby i maven.

Vidste du, at der er tusindvis af små detaljer, der gør, at vi mennesker adskiller os fra hinanden, men der er tusinde gange så mange, der gør os meget ens.

Fra æg til embryo

Gravid uge 5 – positiv graviditetstest?

En graviditetstest kan nu begynde at påvise graviditeten. En streg viser at testen virker og to streger viser at du er gravid.

Graviditetstest - positiv, idet den viser 2 streger

Hormonet HCG – Humant Chorion Gonadotropin dannes fra det øjeblik det befrugtede æg sætter sig fast i livmoderen – og stiger specielt meget i den første del af graviditeten. En graviditetstest, der er en måling af HCG i urinen, kan påvise en graviditet meget tidligt i graviditetsforløbet.

Man bør tidligst måle HCG i urinen, den dag man forventer at skulle have menstruation. Jo længere tid man venter med at udføre graviditetstesten, jo større er sikkerheden for, at man rent faktisk er gravid – holder på graviditeten.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets GRAVID DAG FOR DAG bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af nogen af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

 Gravid uge 4 <= Gravid uge 5 => Gravid uge 6

Andre artikler om graviditet

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!