Så kom terminsdatoen endelig! Uge 41 – og der er ikke sket noget endnu. Hvornår har den baby tænkt sig at komme til verden? På sin fødselsdato selvfølgelig! Men hvornår er det? Med stor sansynlighed meget, meget snart…

Gravid i uge 41
Graviditetsuger: 40+0 til 40+6
Graviditet i dage: 280 – 286 dage
Gestationsalder i uger: 38+0 til 38+6
Gestationsalder i dage: 266 – 272
Fostevægt: 3600 gram
Fra øre til øre (BPD): 9,5 cm
Lårbensknoglens længde: 7,6 cm
Symfyse-fundus mål: 34-38 cm

Uge 41 – du har nået din termin!

Du har nået din termin, den dato du har ventet på og set frem til så længe.

Men terminsdatoen er jo i virkeligheden (desværre) bare en cirka dato for, hvornår der kommer til at ske noget, der involverer en nøgen baby, der lander på sin mors mave og tager sine første mundfulde luft.

Det er nu 280 dage siden du sidst havde menstruation.

Halvdelen af alle gravide vil allerede have født nu, men kun 3/4 af alle førstegangesfødende. Det er nemlig mere normalt at gå over sin termin, når man er førstegangsfødende og kroppen aldrig har prøvet det der med at gå i fødsel og føde før.

Din baby har aldrig været mere klar til at komme til verden.

Din baby ligger lige nu inde i livmoderen og hygger sig, og er fuldstændig klar til at blive født. Det eneste en baby kan fordrive tiden med her til sidst er blandt andet at gro lange fingernegle. Fosterfedtet vil også ofte være forsvundet hos de babyer der fødes efter deres termin. Jo længere tid efter terminen, jo mindre fosterfedt.

Alle nyfødte har brug for regulering og stimulation, for at hjernen kan udvikle sig. Hjernen er nemlig stadig ikke færdig, når din baby kommer til verden. På dem måde bliver du, som forælder, afgørende for at udvikle din babys hjerne og fremme dit barns potentiale.

Din krop har klaret et kæmpe arbejde

Din krop har klaret et kæmpe arbejde, og meget af det helt uden om din bevidsthed.

Og der ligger en helt færdigbagt baby inde i din mave!

 Gravid uge 40 <=  Gravid uge 41