KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 4 → Det befrugtede æg ankommer til livmoderen

I uge 4 er blastocysten på størrelse med et knappenålshoved og ankommer til livmoderen, hvor den vokser sig fast i livmoderens slimhinde. Det giver hos nogle kvinder en mindre blødning.

Gravid i uge 4
Graviditetsuge: 3+0 til 3+6
Graviditet i dage: 21 – 27 dage
Gestationsalder i uger: 1+0 til 1+6
Gestationsalder i dage: 7-13

Uge 4 – en dejlig hule at slå sig ned i

Lige her i starten af den 4. graviditetsuge – ca. 7 dage efter befrugtningen når blastocysten, der nu er på størrelse med et knappenålshoved, frem til livmoderen.

Ved ankomst til livmoderen vil blastocysten sætte sig fast. Slimhinden vil, som en del af den normale cyklus, være klar til at modtage blastocysten, så denne kan vokse sig ind i slimhinden i livmoderen.

På det sted, hvor blastocysten vælger at sætte sig fast, vil moderkagen dannes. Indtil moderkagen overtager leverancerne, vil blommesækken klare forsyningerne.

Det mest normale er, at blastocysten vokser sig ind i den øverste del af livmoderen – og også den mest fordelagtige. Hvis blastocysten sætter sig på forvæggen i livmoderen, vil det blive sværere at mærke fosterbevægelserne inde i livmoderen  – når den tid kommer.

En sjælden gang imellem sker det, at blastocysten sætter sig fast i den nederste del af livmoderen. Det vil man kunne se ved 12 ugers scanningen. Sker det, vil der blive holdt særligt øje med, at moderkagen vokser med op ad, når livmoderen vokser sig større. Det gør de fleste.

Når blastocysten sætter sig fast bliver der sendt kemiske signaler til hjernen (hypofysen) om graviditet, så der ikke løsnes flere æg fra æggestokkene. Det betyder også, at der ikke kommer flere menstruationer de næste MANGE måneder.

Vidste du, at i løbet af de cirka 9 måneder, der er mellem undfangelsen og fødslen, vil barnet i livmoderen øge sin vægt 3.000 millioner gange.

Det befrugtede æg, der sætter sig fast

Er du en måned længere fremme?

Der kan ses en lille blødning, når ægget vokser ind i slimhinden i livmoderen. Nogle kvinder tror derfor ikke, at de er gravide, fordi de bløder svarende til menstruationstidspunktet. Det ses ofte hos kvinder, hvis menstruation normalt er meget lille eller meget varierende i mængde.

Er du en af dem, hvor den sidste menstruation var mindre kraftig end normalt, kan det være, at du er en måned længere fremme, end du tror.

Ro på! Ved Scanningen i uge 12 vil din termin blive fastsat, og du vil vide med stor sikkerhed hvor langt du er henne i graviditeten. Det er muligt at sige, fordi alle fostre helt tidligt i fostertilstanden har så godt som samme størrelse.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af nogen af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Gravid uge 3  <=  Gravid uge 4  =>  Gravid uge 5

Andre artikler om graviditet

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!