KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Gravid uge 38 → Klar til at blive født, men hvornår?

Din baby er nu helt klar til at blive født, men et par uger mere inde i livmoderen vil stadig gøre godt. Fra uge 38 og de sidste uger af graviditeten går med at vokse sig større og mere kraftfuld og få styr på detaljerne.

Gravid i uge 38
Graviditetsuger: 37+0 til 37+6
Graviditet i dage: 259 – 265 dage
Gestationsalder i uger: 35+0 til 35+6
Gestationsalder i dage: 245 – 351
Fostervægt: 3000 gram
Fra øre til øre (BPD): 9,1 cm
Lårbensknoglens længde: 7,1 cm
Symfyse-fundus mål: 32-37 cm

Gravid uge 38 – Den sidste finpudsning

Startede med at være en sædcelle og en ægcelle. Ved 12 ugers skanningen på størrelse med en haletudse (4 cm lang), der lå og svømmede rundt og boltrede sig til nu helt færdigbagt baby.

De sidste uger inden din baby kommer til verden går med de allersidste finpudsninger. De finpudsninger, man ikke kan se, er en stadig modning af lungevævet, men også mere synlige finpudsninger.

I den sidste tid i livmoderen ser man hår, negle og kønsorganerne er i kraftig vækst.

Håret på din babys hoved vokser stærkt her i de sidste uger, og det samme gælder neglene. Som er noget af det allersidste der bliver “brugt tid på”. Neglene begynder at komme til syne allerede omkring uge 11 og har længe set nedbidte ud. Nu her de sidste uger vokser de ud over fingrene.

Man må ikke klippe neglene på nyfødte. For ser man godt efter, vil man kunne se, at der under neglen sidder hudlag, der er vokset med neglen ud over fingeren. Først når neglen bliver hård (af ikke længere at ligge i vand) og selv begynder at flosse, må man med fingrene fjerne den del, der  flosser.

Kønslæberne kan stadig være meget små, og klitoris vil endnu ikke være dækket. Her i de sidste uger op til fødslen vil kønslæberne vokse yderligere sammen.

Vidste du, at man i din mormors og mors generation lå på hospitalet op til 14 dage indtil amningen var etableret. Det var en helt uhørt tanke at sende mor hjem med en baby, der ikke havde bevist at kunne klare sig uden for livmoderen – herunder at kunne tage på i vægt på amningen alene.

En baby skal nydes

Når din baby kommer til verden, vil du kunne nyde din baby – og alle de små detaljer. Hvor fuldendte hænderne er med små bitte fingre, med små bitte led, med små bitte negle. Og det samme på tæerne.

Hvordan alt “af sig selv” er blevet skabt helt perfekt – er blevet til et helt unikt menneske, du nu skal lære at kommunikere med og forstå, for at din baby kan få det lige så godt og trygt udenfor livmoderen som inde i livmoderen.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 38 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Fra i dag føder du til tiden
  • Det nyfødte barns fingernegle, og hvad du ikke må.
  • Hvor mange procent føder hvornår?
  • Babys kranie og de to bløde punkter.
  • Når du kommer hjem med din baby, er der meget du skal have styr på.
  • Et afgørende øjeblik for din baby.
  • Lidt om hårpragten hos en nyfødt baby.

Gravid uge 37 <= Gravid uge 38 => Gravid uge 39

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!