KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 37 → Din baby begynder at få babykinder

Din baby ligger her i uge 37 inde i livmoderen og tager på i vægt og bliver en lille smule mere buttet for hver uge der går. Det er godt fordi fedt hjælper til at holde varmen og giver nogle gode kinder at sutte med.

Gravid i uge 37
Graviditetsuger: 36+0 til 36+6
Graviditet i dage: 252 – 259 dage
Gestationsalder i uger: 34+0 til 34+6
Gestationsalder i dage: 238 – 244
Fostervægt: 2800 gram
Fra øre til øre (BPD): 8,9 cm
Lårbensknoglens længde: 6,9 cm
Symfyse-fundus mål: 32-36 cm

Uge 37 – brunt fedt og madpakke

Fra at have været lang og tynd begynder din baby nu at blive en lille smule mere buttet – også i kinderne.

Det første brune fedt i underhuden begyndte allerede at komme til i uge 25, men dengang var din babys hud stadig så tynd, at man kunne skimte knoglerne og de indre organer gennem den. Det er den ikke længere. Nu er den som rigtig nyfødt-hud, og der er dannet så meget underhudsfedt, at din baby får bløde, runde former.

Det brune fedtlag i underhuden hjælper din baby med at holde på varmen. Det er rart nu, hvor livmodervæggen og huden strækkes, hvilket gør, at der er kortere fysisk afstand fra den “kolde ydre verden” og ind til din baby.

Med fedtdepoter på kroppen er det også nemmere at holde kropstemperaturen udenfor livmoderen. Det er mindre koldt at ligge på puslebordet med bar numse.

Vidste du, at en baby ofte vil tabe sig i vægt udenfor livmoderen indenfor den første uge. I Danmark accepterer man et vægttab på helt op til 10% for normalt, men din baby skal gerne have nået sin fødselsvægt igen, når han eller hun er en uge gammel.

Vægtøgningen fortsætter udenfor livmoderen

Din baby vokser lige nu med 200 gram om ugen inde i livmoderen og den vægtøgning kommer også til at gælde uden for livmoderen. Efter de første dage (hvor din baby venter på at mælken løber til), skal din baby fortsætte sin vægtøgning. I de første 3 måneder uden for livmoderen forventer man en vægtøgning for drengebørn på 200 gram om ugen og for pigebørn på 175 gram om ugen.

Det er selvfølgelig afgørende at få etableret en velfungerende amning, ellers vil det blive meget svært for din baby at holde sin gode stil.

For en nyfødt baby er det at skulle starte brystet op til mælkeproduktion og det at skulle forsyne sig med mælk fra brystet er et virkeligt hårdt arbejde. Buttede kinder hjælper amningen på vej, men faktisk har  teknikken ved brystet langt mere at sige for at få succes med amningen.

Kom godt fra start med amningen;

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 37 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Uge 36+0, en milepæl er nået.
  • Fødekanalen og dens åbning.
  • Hvad er normal aktivitet i livmoderen i uge 36
  • Hvad du skal vide om din nyfødte babys første afføringer.
  • Forbered dig også på den tid, der kommer efter fødslen.
  • Daniel Sterns kloge ord
  • Et babyhoved er skabt til at kunne fødes.

Gravid uge 36 <= Gravid uge 37 => Gravid uge 38 

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!