Din baby ligger her i uge 37 inde i livmoderen og tager på i vægt og bliver en lille smule mere buttet for hver uge der går. Det er godt fordi et godt fedtlag hjælper til at holde varmen og giver nogle gode kinder at sutte med.

Gravid i uge 37
Graviditetsuger: 36+0 til 36+6
Graviditet i dage: 252 – 259 dage
Gestationsalder i uger: 34+0 til 34+6
Gestationsalder i dage: 238 – 244
Fostevægt: 2800 gram
Fra øre til øre (BPD): 8,9 cm
Lårbensknoglens længde: 6,9 cm
Symfyse-fundus mål: 32-36 cm

Uge 37 – brunt fedt og madpakke

Fra at have været lang og tynd begynder din baby nu at blive en lille smule mere buttet – også i kinderne.

Det første brune fedt i underhuden begyndte allerede at komme til i uge 25, men dengang var din babys hud stadig så tynd, at man kunne skimte knoglerne og de indre organer gennem den. Det er den ikke længere. Nu er den som rigtig hud, og der er dannet så meget underhudsfedt, at din baby får bløde runde former.

Det brune fedtlag i underhuden hjælper din baby med holde på varmen. Det er rart nu, hvor livmodervæggen og huden strækkes, hvilket gør, at der er kortere fysisk afstand fra den “kolde ydre verden” og ind til din baby.

Med fedtdepoter på kroppen er det også nemmere at holde temperaturen udenfor livmoderen. Det er mindre koldt at ligge på puslebordet med bar numse.

Vidste du, at en baby ofte vil tabe sig i vægt udenfor livmoderen indenfor den første uge. I Danmark regner man et vægttab på helt op til 10% for normalt, men din baby skal gerne have nået sin fødselsvægt igen, når han eller hun er en uge gammel.

Vægtøgningen fortsætter udenfor livmoderen

Din baby vokser lige nu med 200 gram om ugen inde i livmoderen og den vægtøgning kommer også til at gælder udenfor livmoderen. Efter de første dage, hvor din baby venter på at mælken løber til, skal din baby fortsætte sin vægtøgning. I de første 3 måneder udenfor livmoderen forventer man en vægtøgning for drengebørn på 200 gram om ugen og for pigerbørn på 175 gram om ugen.

Det er selvfølgelig afgørende at få etableret en velfungerende amning, ellers vil det blive meget svært for din baby at holde sin gode stil.

For en nyfødt baby er det at skulle starte brystet op til mælkeproduktion og det at skulle forsyne sig med mælk fra brystet et virkeligt hårdt arbejde. Buttede kinder hjælper amningen på vej, men faktisk har  teknikken ved brystet langt mere at sige for, om du får succes med amningen.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg din babys og graviditetens udvikling DAG for DAG – med vores bog GRAVID DAG FOR DAG. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden. Bogen er skrevet at jordemoder Ditte Bach.

Køb bogen, der starter i graviditetsuge 7 (6+0) og læs i denne uge om:

 

Gå ikke glip af nogen af alle de spændende fakta og informationer omkring, hvad der sker i livmoderen og i graviditeten. Bogen starter i uge 6+0 og følger dig gennem hele graviditeten frem til termin.

Inde i maven fra uge 28-37

Gravid uge 36 <= Gravid uge 37 => Gravid uge 38