KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 35 → De permanente tænder er dannet nu!

Det er et kæmpe arbejde at skabe et lille nyt væsen, både for moderens krop men også et arbejde for din baby. Alle muskelfibre er skabt, og din baby har allerede her i uge 35 sit permanente tandsæt grundlagt.

Gravid i uge 35
Graviditetsuger: 34+0 til 34+6
Graviditet i dage: 238 – 244 dage
Gestationsalder i uger: 32+0 til 32+6
Gestationsalder i dage: 224 – 230
Fostervægt: 2400 gram
Fra øre til øre (BPD): 8,6 cm
Lårbensknoglens længde: 6,6 cm
Symfyse-fundus mål: 30-34 cm

Uge 35 – styrke og et godt bid

Din baby ligger inde i livmoderen og er en perfekt miniature af en baby.

Hvis din baby blev født nu, ville din baby være fuldstændig dækket af fosterfedt. Hvorimod hvis din baby først kommer ud til terminen eller efter, så vil det meste af fosterfedtet være forsvundet. Der vil måske være en rest tilbage i hudfolderne under armene og i lysken.

Fosterfedtet hjælper din baby til at holde varmen, mens der ikke er så meget underhudsfedt, der kan holde din baby varm. Det gælder også inde i livmoderen, hvor din baby med sin vækst trækker livmoderen, så den går helt op til ribbenene. Din baby er dermed i tættere kontakt med “verden udenfor”, også er det rart at have “en dragt” af fosterfedt på.

Lungerne er nu så modne, at de ikke skal hjælpes med medicin

Det stof, der sørger for, at lungerne folder sig ud ved fødslen, er nu dannet, og man vil derfor ikke forsøge at stoppe fødslen for at give lungemodnende medicin til din baby, hvis du skulle føde fra nu og frem. Og med de muligheder for hjælp man har til rådighed i dag, vil din baby have rigtig gode chancer for at overleve.

Det er dog langt det bedste, at din baby bliver i livmoderen og får lungerne helt klar til livet udenfor livmoderen.

Vidste du, at der en sjælden gang imellem bliver født en baby der allerede har et par tænder i munden. Det er dog meget, meget sjældent.

De permanente tænder er dannet

Det permanente tandanlæg er allerede nu (langt inde i gummerne) dannet.

Din baby vil starte livet uden tænder, for så at få en mælketand af gangen. Den første mælketand dukker op i undermunden, når din baby er omkring 1/2 år. Og først når mælketænderne udskiftes, vil de permanente tænder, der allerede nu ligger klar i gummerne vokse ud. Det er i skolealderen, at de begynder at komme til syne.

Mennesker har 20 mælketænder (8 fortænder, 4 hjørnetænder og 8 kindtænder) og 32 permanente tænder (8 fortænder, 4 hjørnetænder og 8 forreste kindtænder og 12 bagerste kindtænder).

Tænderne skal man passe godt på, da det er det eneste i hele den menneskelige krop, der ikke kan reparere sig selv ved beskadigelse og brud.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 35 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Tænderne – det eneste i den menneskelige krop, der ikke kan reparere sig selv.
  • Skal en baby skrige ved fødslen?
  • Hvor meget fosterfedt og hvad gør det godt for?
  • Alle de gode ting fostervandet gør for din baby
  • Hvad du absolut må vide, om dit drengebarns pung ved fødslen.
  • Gør det ondt på baby, når navlestrengen klippes?
  • Hovedet op eller ned?

 Gravid uge 34 <= Gravid uge 35 => Gravid uge 36

 

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!