Det er et kæmpe arbejde at skabe et lille nyt væsen, både for moderens krop men også et arbejde for din baby. Alle muskelfibre er skabt, og din baby har allerede her i uge 35 sit permanente tandsæt grundlagt.

Gravid i uge 35
Graviditetsuger: 34+0 til 34+6
Graviditet i dage: 238 – 244 dage
Gestationsalder i uger: 32+0 til 32+6
Gestationsalder i dage: 224 – 230
Fostervægt: 2400 gram
Fra øre til øre (BPD): 8,6 cm
Lårbensknoglens længde: 6,6 cm
Symfyse-fundus mål: 30-34 cm

Uge 35 – styrke og et godt bid

Din baby ligger inde i livmoderen og er en perfekt miniature af en baby.

Hvis din baby blev født nu, ville din baby være fuldstændig dækket af fosterfedt. Hvorimod hvis din baby først kommer ud til terminen eller efter, så vil det meste af fosterfedtet være forsvundet. Der vil måske være en rest tilbage i hudfolderne under armene og i lysken.

Fosterfedtet hjælper din baby til at holde varmen, mens der ikke er så meget underhudsfedt, der kan holde din baby varm. Det gælder også inde i livmoderen, hvor din baby med sin vækst trækker livmoderen, så den går helt op til ribbenene. Din baby er dermed er i tættere kontakt med “verden udenfor” end da livmoderen lå dybt begravet, og så er det rart at have en dragt af fosterfedt på.

Lungerne er nu så modne, at de ikke skal hjælpes med medicin

Det stof, der sørger for, at lungerene folder sig ud ved fødslen, er nu dannet, og man vil derfor ikke forsøge at stoppe fødslen for at give lungemodnende medicin til din baby, hvis du skulle føde fra nu og frem. Og med den teknologi man har til rådighed i dag, vil din baby have gode chancer for at overleve.

Det er dog langt det bedste, at din baby bliver i livmoderen og få lungerne helt færdige til livet udenfor livmoderen.

Vidste du, at der en sjælden gang imellem bliver født en baby der allerede har et par tænder i munden. Underligt at se i en nyfødt babys mund.

De permanente tænder er dannet

Det permanente tandanlæg er allerede nu – langt inde i gummerne – dannet.

Din baby vil dog starte livet uden tænder, for så at få en mælketand af gangen. Den første mælketand dukker op i undermunden, når din baby er omkring 1/2 år. Og først når mælketænderne udskiftes, vil de permanente tænder, der allerede nu ligger klar i gummerne vokse ud. Det er i skolealderen, at de begynder at komme til syne.

Mennesker har 20 mælketænder (8 fortænder, 4 hjørnetænder og 8 kindtænder) og 32 permanente tænder (8 fortænder, 4 hjørnetænder og 8 forreste kindtænder og 12 bagerste kindtænder).

Tænderne skal man passe godt på, da det er det eneste i hele den menneskelige krop, der ikke kan reparere sig selv ved beskadigelse og brud.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg din babys og graviditetens udvikling DAG for DAG – med vores bog GRAVID DAG FOR DAG. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden. Bogen er skrevet at jordemoder Ditte Bach.

Køb bogen, der starter i graviditetsuge 7 (6+0) og læs i denne uge om:

Gå ikke glip af nogen af alle de spændende fakta og informationer omkring, hvad der sker i livmoderen og i graviditeten. Bogen starter i uge 6+0 og følger dig gennem hele graviditeten frem til termin.

Inde i maven fra uge 28-37

 Gravid uge 34 <= Gravid uge 35 => Gravid uge 36