KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 34 → Ligger din baby med hovedet op eller ned?

Din baby ligger stadig inde i livmoderen og gør gymnastik og hygger sig. Mange babyer vil allerede nu i uge 34 have valgt at lægge sig med hovedet ned i bækkenet – mens andre ikke har så travlt med det.

Gravid i uge 34
Graviditetsuger: 33+0 til 33+6
Graviditet i dage: 231 – 237 dage
Gestationsalder i uger: 31+0 til 31+6
Gestationsalder i dage: 217 – 223
Fostervægt: 2200 gram
Fra øre til øre (BPD): 8,5 cm
Lårbensknoglens længde: 6,4 cm
Symfyse-fundus mål: 29-34 cm

Uge 34 – UK eller hovedstilling?

De fleste babyer har allerede nu lagt sig med hovedet nedad. Det vil sige at hovedet, der er på størrelse med en kokosnød, står ned i bækkenet. Det kan mærkes ved, at det presser mere nedad og ved, at de kraftige spark (fra din babys ben) er oppe i ribbenene.

Bækkenkransen er en oval form indvendig foroven, der gør at langt de fleste babyer vil ligge med ryggen ud til siden. Selvom din baby står ned i bækkenet, kan din baby stadig godt dreje sig fra side til side, så din baby har ryggen til den ene side for så at vende sig og have ryggen til den anden side.

Nogle babyer har ikke så travlt med at stillet sig med hovedet ned i bækkenet. Det ses især hvis din baby er nummer 2 eller 3 (eller 4,5,6) i flokken, ved tvillinger eller hvis der er meget fostervand.

Det korte af det lange er, at hvis der er pænt med plads i livmoderen, så er der mere plads til at boltre sig på (til fosterbevægelser). Også synes det sagtens at kunne vente, det der med at ligge med hovedet ned.

Nogle babyer lægger sig først med hovedet ned i de sidste uger op til fødslen

Vidste du at 96% af alle babyer har lagt sig med hovedet ned i bækkenet til terminen. Jo tættere på terminen, jo flere babyer ligger med hovedet ned i bækkenet.

Vending af din baby inde i livmoderen

Det at føde en baby med numsen først er forbundet med en nogle flere risici, derfor vil man gerne have, at  babyerne lægger sig med hovedet ned i bækkenet.

Efter 36 uge er en baby så stor, at sandsynligheden for at han eller hun selv kommer på at slå en halv kolbøtte og lægge sig med hovedet ned mindskes. Derfor vil man heromkring forsøge at vende de babyer, der stadig ikke har lagt sig med hovedet ned.

Hvis din jordemoder eller læge omkring uge 35 har konstateret, at din baby stadig ligger med hovedet op og numsen ned i bækkenet, vil du blive indkaldt til et vendingsforsøg omkring uge 37+0.

Det er fødselslægen på hospitalet, der vender babyer. Det gøres, ved udefra på maven, at “puffe” din baby (inde i livmoderen) op af bækkenet og en halv gang rundt.

Vender din baby sig, afventer man og ser, at din baby bliver liggende sådan fremover. Vender din baby sig ikke ved vendingsforsøget, vil man eventuelt prøve igen og se om din baby bliver liggende med hovedet nedad.

Ender det til slut med, at din baby stadig ligger med hovedet op og numsen ned, vil du skulle forholde dig til fødselsmåden – vaginal fødsel eller kejsersnit.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 34 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Hvad har kokosnød og en baby i uge 33+0 tilfælles?
  • Virkeligheden versus film.
  • Hvorfor din baby vil tryllebinde dig.
  • Babyhjernens størrelse i forhold til hjernen hos en voksen.
  • Ansigt og ansigtstræk.
  • At se ind i en nyfødt babys øjne.
  • Hvad du har brug for at vide, før du står med din baby i armene.

 Gravid uge 33 <= Gravid uge 34 => Gravid uge 35

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!