KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 33 → Livsvigtige reflekser og muskler trænes

Din baby ligger her i uge 33, som du nok allerede ved, inde i livmoderen og hygger sig med at sutte på sine hænder og fingre. Det fungerer som træning til amningen, som din babys første legetøj og er også beroligende.

Gravid i uge 33
Graviditetsuger: 32+0 til 32+6
Graviditet i dage: 224 – 230 dage
Gestationsalder i uger: 30+0 til 30+6
Gestationsalder i dage: 210 – 216
Fostervægt: 2000 gram
Fra øre til øre (BPD): 8,3 cm
Lårbensknoglens længde: 6,2 cm
Symfyse-fundus mål: 28-33 cm

Uge 33 – sutter og træner sutterefleksen

Fingrene, der for første gang kunne anes allerede 34 dage efter befrugtningen, er nu rigtige små færdigudviklede fingre, der nu hvor du er gravid uge 33, sidder på små bitte hænder.

Hænderne og fingrene bliver lystigt brugt både til at mærke med og til at sutte på. Det kan man se på scanningen. Her kan man se babyer ligge og hygge sig med at sutte på deres fingre inde i livmoderen.

Det at sutte er en måde at lære sig selv og sin krop at kende på og træne til amningen. Det at sutte virker også beroligende.

Vidste du, at den hånd, som babyer sutter mest på inde i livmoderen, med ret stor sandsynlighed også vil blive din babys favorithånd senere i livet.

Livsvigtige reflekser og muskler trænes flittigt

De nerver der sidder omkring din babys mund er nu mere følsomme. På den måde forberedes din baby til at kunne lokalisere brystvorten (søgerefleksen).

Når din baby sutter på sine fingre, trænes sutterefleksen, suttemusklerne og tungen. Det at kunne sutte skal din baby bruge for at kunne suge mælken fra brystet og ud i sin mund og mave.

Nogle babyer har et så kraftigt sug, at det af og til sker, at en baby kommer til verden med suttemærker på hænderne.

En baby med et godt sug er afgørende for amningen. Et godt sug kan dog også gøre skade på brystvorten, hvis din baby ikke har rigtigt fat. Det vil du kunne mærke ved, at amningen er smertefuld.

Kom godt fra start med amningen;

Med dét vil du og din partner være godt forberedt på den kommende amning. Kurset kan ses gentagne gange, og igen når du sidder med din nyfødte i armene, meget snart.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 33 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Sutterefleksen, og hvordan den hjælper amningen på vej.
  • Hvorfor fødslen giver et marathonløb baghjul.
  • Hvor mange gram baby mere om ugen.
  • Babys sutteteknik.
  • Hvorfor moderskab er noget vi skal lære.
  • Når en baby ikke vokser som han/hun skal inde i livmoderen.

 Gravid uge 32 <= Gravid uge 33 => Gravid uge 34

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!