Din baby ligger her i uge 33, som du nok allerde ved, inde i livmoderen og hygger sig med at sutte på sine hænder og fingre. Det fungerer som træning til amningen, som din babys første legetøj og er også beroligende.

Gravid i uge 33
Graviditetsuger: 32+0 til 32+6
Graviditet i dage: 224 – 230 dage
Gestationsalder i uger: 30+0 til 30+6
Gestationsalder i dage: 210 – 216
Fostervægt: 2000 gram
Fra øre til øre (BPD): 8,3 cm
Lårbensknoglens længde: 6,2 cm

Symfyse-fundus mål: 28-33 cm

Uge 33 – sutter og træner sutterefleksen

Fingrene, der for første gang kunne anes allerede 34 dage efter befrugtningen, er nu rigtige små færdigudviklede fingre, der nu hvor du er gravid uge 33, sidder på små bitte hænder.

Hænderne og fingrene bliver lystigt brugt både til at mærke med og til at sutte på. Det kan man se på scanningen. Her kan man se babyer ligge og hygge sig med at sutte på deres fingre inde i livmoderen.

Det at sutte er en måde at lære sig selv og sin krop at kende på og træne til amningen. Det at sutte virker også beroligende.

Vidste du, at den hånd din babyer sutter mest på inde i livmoderen, med ret stor sansynlighed også vil blive din babys favorithånd senere i livet.

Livsvigtige reflekser og muskler trænes flittigt

De nerver der sidder omkring din babys mund er nu mere følsomme. På den måde forberedes din baby til at kunne lokalisere brystvorten (søgerefleksen).

Når din baby sutter på sine fingre, trænes sutterefleksen, suttemusklerne og tungen. Det at kunne sutte skal din baby bruge for at kunne suge mælken fra brystet og ud i sin mund og mave.

Nogle babyer har et så kraftigt sug, at det af og til sker, at en baby kommer til verden med suttemærker på hænderne.

En baby med et godt sug er afgørende for amningen. Et godt sug kan dog også gøre skade på brystvorten, hvis din baby ikke har rigtigt fat. Det vil du kunne mærke ved, at amningen er smertefuld.

Med dét vil du og din partner være godt forberedt på den kommende amning, og kurset kan ses gentagne gange når du sidder med din nyfødte i armene, meget snart.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg din babys og graviditetens udvikling DAG for DAG – med vores bog GRAVID DAG FOR DAG. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden. Bogen er skrevet at jordemoder Ditte Bach.

Køb bogen, der starter i graviditetsuge 7 (6+0) og læs i denne uge om:

Gå ikke glip af nogen af alle de spændende fakta og informationer omkring, hvad der sker i livmoderen og i graviditeten. Bogen starter i uge 6+0 og følger dig gennem hele graviditeten frem til termin.

Inde i maven fra uge 28-37

 Gravid uge 32 <= Gravid uge 33 => Gravid uge 34