KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 32 → ikke født endnu og kan allerede drømme!

Din baby befinder sig her i uge 32 i en slumretilstand omkring 20 timer i døgnet. Når din baby er vågen, træner din baby sine muskler i kroppen, og når din baby slumrer, ligger din baby blandt andet og drømmer.

Gravid i uge 32
Graviditetsuger: 31+0 til 31+6
Graviditet i dage: 217 – 223 dage
Gestationsalder i uger: 29+0 til 29+6
Gestationsalder i dage: 203 – 209
Fostervægt: 1800 gram
Fra øre til øre (BPD): 8,0 cm
Lårbensknoglens længde: 6,0 cm
Symfyse-fundus mål: 27-32 cm

Uge 32  – slumretilstand og vågentid

Uden for livmoderen er man enten vågen eller sover – det er i hvert fald meningen. Inde i livmoderen ligger din baby i en fostertilstand, hvor din baby slumrer 85-90 % af tiden. I fostertilstanden er forskellen mellem at sove og at være vågen ikke så stor. Man kan sige, at babyer inde i livmoderen slumrer mere end de sover sådan rigtigt godt.

Det betyder ikke, at din baby ikke bevæger sig. En baby bevæger sig i den sovende slumretilstand mindst 50 gange i timen, men mange af bevægelserne er så små, at du (moderen) slet ikke mærker dem. Moderen kan kun mærke de kraftigste bevægelser. Det kan være de kraftigste bevægelser mens din baby sover, men det vil ofte være de bevægelser, din baby har, når han eller hun er vågen og ligger og laver gymnastik inde i livmoderen.

Vidste du, at man kan høre din babys hjerte slå ved at lægge øret til maven i nærheden af, hvor din baby har sin ryg – med mindre moderkagen ligger i vejen. Når din baby slumrer vil pulsen være mere jævn og rolig end når din baby er vågen.

Drømmer en baby?

Din baby drømmer allerede fra uge 24 – og måske endda også før det, men fra uge 24 ved man det. Så ja, din baby ligger og drømmer.

Og hvad drømmer sådan et lille menneske så om?

Tja, det ved man jo ikke rigtig. Hvis man tror på, at vi har levet før, kan en baby drømme om alt muligt. Hvis man ikke tror på det (eller vi ikke har det), vil din babys drømme være temmelig begrænsede af, hvad din baby indtil nu har oplevet. Det kan være sanseoplevelser, noget din baby har hørt, set, mærket eller smagt inde i livmoderen.

Det er godt at drømme, da det blandt andet er stimulerende for hjernen.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 32 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Hvor mange timer en baby småsover.
  • Dét der venter forude.
  • Hvad en nyfødts lille bitte næse kan.
  • Inde i livmoderen versus udenfor.
  • Hvad din baby allerede kan her i 32. graviditetsuge.
  • Hvorfor er det vigtigt at komme godt fra start som familie.
  • Hvad en baby får ud af at sutte på sine hænder.

 Gravid uge 31 <= Gravid uge 32 => Gravid uge 33

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!