Din baby befinder sig her i uge 32 i en slumretilstand omkring 20 timer i døgnet. Når din baby er vågen, træner din baby sine muskler i kroppen, og når din baby slumrer, ligger din baby og drømmer.

Gravid i uge 32
Graviditetsuger: 31+0 til 31+6
Graviditet i dage: 217 – 223 dage
Gestationsalder i uger: 29+0 til 29+6
Gestationsalder i dage: 203 – 209
Fostervægt: 1800 gram
Fra øre til øre (BPD): 8,0 cm
Lårbensknoglens længde: 6,0 cm
Symfyse-fundus mål: 27-32 cm

Uge 32  – slumretilstand og vågentid

Inde i livmoderen ligger din baby i en fostertilstand.

Uden for livmoderen er man enten vågen eller sover – det er i hvert fald meningen. Men i fostertilstanden er forskellen mellem det at sove og at være vågen ikke ligeså stor. Man kan sige, at babyer inde i livmoderen døser mere end de sover.

Faktisk slumrer din baby 85-90 % af tiden inde i livmoderen.

Det betyder ikke, at din baby ikke bevæger sig. En baby bevæger sig i den sovende slumretilstand mindst 50 gange i timen, men mange af bevægelserne er så små, at du slet ikke kan mærke dem.

Moderen kan kun mærke de kraftigste bevægelser. Det kan være de kraftigste bevægelser mens din baby sover, men vil ofte være de bevægelser din baby har, når han eller hun er vågen og ligger og laver gymnastik inde i livmoderen.

Vidste du, at man kan høre din babys hjerte slå ved at ligger øret til maven i nærheden af, hvor din baby har sin ryg – med mindre moderkagen ligger i vejen. Når din baby slumrer vil pulsen være mere jævn og rolig end når din baby er vågen.

Drømmer en baby?

Din baby drømmer allerede fra uge 24 – og måske endda også før det, men fra uge 24 ved man det. Så ja, din baby ligger og drømmer.

Og hvad drømmer sådan et lille menneske så om?

Tja, det ved man jo ikke rigtig. Hvis man tror på, at vi har levet før, så kan en baby jo drømme om alt muligt. Hvis man ikke tror på det (eller vi ikke har det) så vil din babys drømme vel være temmelig begrænsede af, hvad din baby indtil nu har oplevet. Det kan være sanseoplevelser, noget din baby har hørt, set, mærket eller smagt inde i livmoderen.

Det er sundt at drømme, da det blandt andet holder gang i din babys hjerneceller.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg din babys og graviditetens udvikling DAG for DAG – med vores bog GRAVID DAG FOR DAG. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden. Bogen er skrevet at jordemoder Ditte Bach.

Køb bogen, der starter i graviditetsuge 7 (6+0) og læs i denne uge om:

Gå ikke glip af nogen af alle de spændende fakta og informationer omkring, hvad der sker i livmoderen og i graviditeten. Bogen starter i uge 6+0 og følger dig gennem hele graviditeten frem til termin.

Inde i maven fra uge 28-37

 Gravid uge 31 <= Gravid uge 32 => Gravid uge 33