HENT DIT ESSENTIELLE GRAVIDITETS & BABY FORLØB - ALL INKLUSIVE ADGANG TIL FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL EN GRAVIDITET OG FØSTE TID MED BABY MED FÆRRE BEKYMRINGER OG TVIVL
Fertilitet
Gravid
Fødsel
Amning
Flaske
Nyfødt
Baby
Søvn
Barsel
Udstyr

Gravid uge 32 → ikke født endnu og kan allerede drømme!

Din baby befinder sig her i uge 32 i en slumretilstand omkring 20 timer i døgnet. Når din baby er vågen, træner din baby sine muskler i kroppen, og når din baby slumrer, ligger din baby og drømmer.

Gravid i uge 32
Graviditetsuger: 31+0 til 31+6
Graviditet i dage: 217 – 223 dage
Gestationsalder i uger: 29+0 til 29+6
Gestationsalder i dage: 203 – 209
Fostervægt: 1800 gram
Fra øre til øre (BPD): 8,0 cm
Lårbensknoglens længde: 6,0 cm
Symfyse-fundus mål: 27-32 cm

Uge 32  – slumretilstand og vågentid

Inde i livmoderen ligger din baby i en fostertilstand. Faktisk slumrer din baby 85-90 % af tiden inde i livmoderen.

Uden for livmoderen er man enten vågen eller sover – det er i hvert fald meningen. Men i fostertilstanden er forskellen mellem det at sove og at være vågen ikke ligeså stor. Man kan sige, at babyer inde i livmoderen døser mere end de sover.

Det betyder ikke, at din baby ikke bevæger sig. En baby bevæger sig i den sovende slumretilstand mindst 50 gange i timen, men mange af bevægelserne er så små, at du slet ikke kan mærke dem. Moderen kan kun mærke de kraftigste bevægelser. Det kan være de kraftigste bevægelser mens din baby sover, men vil ofte være de bevægelser din baby har, når han eller hun er vågen og ligger og laver gymnastik inde i livmoderen.

Vidste du, at man kan høre din babys hjerte slå ved at ligger øret til maven i nærheden af, hvor din baby har sin ryg – med mindre moderkagen ligger i vejen. Når din baby slumrer vil pulsen være mere jævn og rolig end når din baby er vågen.

Drømmer en baby?

Din baby drømmer allerede fra uge 24 – og måske endda også før det, men fra uge 24 ved man det. Så ja, din baby ligger og drømmer.

Og hvad drømmer sådan et lille menneske så om?

Tja, det ved man jo ikke rigtig. Hvis man tror på, at vi har levet før, så kan en baby jo drømme om alt muligt. Hvis man ikke tror på det (eller vi ikke har det) så vil din babys drømme vel være temmelig begrænsede af, hvad din baby indtil nu har oplevet. Det kan være sanseoplevelser, noget din baby har hørt, set, mærket eller smagt inde i livmoderen.

Det er sundt at drømme, da det blandt andet holder gang i din babys hjerneceller.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og din babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets GRAVID DAG FOR DAG bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og babys udvikling. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende fakta og informationer omkring, hvad der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 32 viden om (bogen, mailflowet kan afvige fra nedenstående):

  • Hvor mange timer en baby småsover.
  • Dét der venter forude.
  • Hvad en nyfødts lille bitte næse kan.
  • Inde i livmoderen versus udenfor.
  • Hvad din baby allerede kan her i 32. graviditetsuge.
  • Hvorfor er det vigtigt at komme godt fra start som familie.
  • Hvad en baby får ud af at sutte på sine hænder.

 Gravid uge 31 <= Gravid uge 32 => Gravid uge 33

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!