KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →

Gravid uge 31 → Jeg kan høre, men jeg har vand i ørerne!

Din baby ligger allerede nu i uge 31 og får sanseerfaringer. For ikke længe siden troede man, at nyfødte hverken kunne se, høre, dufte, smage eller føle, men det kan de (selvfølgelig) og på nogle punkter bedre end en voksen.

Gravid i uge 31
Graviditetsuger: 30+0 til 30+6
Graviditet i dage: 210 – 217 dage
Gestationsalder i uger: 28+0 til 28+6
Gestationsalder i dage: 196 – 202
Fostervægt: 1600 gram
Fra øre til øre (BPD): 7,7 cm
Lårbensknoglens længde: 5,8 cm
Symfyse-fundus mål: 25-32 cm

Uge 31 – jeg ligger og sanser verden

Din baby ligger allerede og sanser verden og vil allerede nu være mere følsom for både lyd, lys, smag, berøring og lugt. Sanseorganerne er stadig under udvikling, med undtagelse af din babys ører, der allerede nu er fuldt udviklede. Din baby ligger altså allerede nu, inde i livmoderen, og “er med en en lytter“.

Inde i livmoderen kan din baby også allerede nu smage, og din baby ligger og smager på fostervandet, der ændrer smag alt efter, hvad moderen har spist.

Berøringssansen er også fuldt udviklet. Hvis din baby er vågen, vil du kunne opleve, at hvis du puffer til din baby inde i livmoderen, vil din baby puffe tilbage.

Og din baby kan skelne mellem lys og mørke inde i livmoderen. Men mest er der jo temmelig mørkt inde i livmoderen, hvilket gør det svært at se særligt meget.

Sanseindtrykkene sendes i en lind strøm til hjernen og stimulerer din babys hjerneudvikling. Selvom din baby sanser verden, er det selvfølgelig begrænset, hvor mange sanseindtryk din baby får inde i livmoderens noget ensformige verden. Men det er alt rigeligt for din baby på nuværende tidspunkt.

Vidste du, at din baby har omkring 50 berøringsreceptorer pr cm² – hvilket giver ca. 5 millioner. Der er over 100 forskellige slags receptorer der reagerer på tryk, smerte, vibrationer og temperaturændringer.

En nyfødt kan en masse helt fra start

Man har troet – og nogle tror det stadig – at babyer ingenting kan sanse ved fødslen. Det er selvfølgelig helt galt!

Nyfødte har en skarp hørelse og genkender stemmer, musik og lyde. Din baby kan selvfølgelig også se ved fødslen. Din baby ser bedst de ting, der ikke er længere væk end 20-30 cm, men kan se genstande helt op til 6 meter fra sig.

Undersøgelser har vist, at babyers berøringssans er så veludviklet, at nyfødte allerede få dage efter fødslen kan skelne mellem børster, der har en forskellig diameter.

En baby har omkring 10.000 smagsløg, hvilket er langt flere end en voksen. De sidder ikke bare på tungen, men også i mundhulen og i ganen. En baby smager derfor ret godt.

Undersøgelser har vist, at mindre end 45 timer efter fødslen kan en baby genkende sin mors duft. Andre undersøgelser af lugtesansen har vist, at 5 dage gamle babyer vil vende deres hoved mod mælkeduften, og 10 dage gamle babyer foretrækker lugten af deres mors mælk frem for lugten af en anden kvindes mælk.

Din baby er ved fødslen altså sansende og på alle måder klar til at opleve dig og verden gennem sine sanser.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

Få her i graviditetsuge 31 viden om (bogen, Babyboblens mailflow kan afvige fra nedenstående):

  • Hvad din baby sanser lige nu er rigeligt.
  • En god start vil betyde at …
  • Hvornår begynder en baby at drømme?
  • En stor, smuk og ansvarsfuld opgave venter forude.
  • To ting der vil give dig en bedre fødsel.
  • Knoglernes udvikling.
  • Hvorfor du skal tisse nu igen.

 Gravid uge 30 <= Gravid uge 31 => Gravid uge 32

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!