KOM MED I BABYBOBLEN ❤️ OG FÅ FAGLIG VIDEN, DER KLÆDER DIG PÅ TIL DIN GRAVIDITET, FØDSEL OG FØRSTE TID MED BABY →
Søg
Close this search box.

Gravid uge 3 → Ægcellen og sædcellen smelter sammen

Gravid uge 3: Ægcellen og sædcellen finder her i uge 3 hinanden og smelter sammen. Det befrugtede æg begynder herefter sin rejse mod livmoderen.

Gravid uge 3
Graviditetsuger: 2+0 til 2+6
Graviditet i dage: 14 – 20 dage
Gestationsalder i uger: 0
Gestationsalder i dage: 0-6

Gravid uge 3 – befrugtningen

Det er i denne uge, det hele sker – befrugtningen – sammensmeltningen mellem ægcelle og sædcelle, starten på et mirakel, starten på et helt nyt liv.

Et fyrværkeri - befrugtningen af ægget med sædcellen

Ved sammensmeltningen forenes ægget, der indeholder halvdelen af dit kommende barns arveanlæg og sædcelle, der indeholder den anden halvdel. Efter det er sket, bliver ægget umuligt for de andre sædceller at komme ind i.

Det er den sædcelle, der kommer først gennem ægget, der bestemmer, om din baby bliver en dreng eller pige. Det afhænger nemlig af, om lige netop den sædcelle bærer et X kromosom, der bliver til en pige eller et Y kromosom, der bliver til en dreng.

Efter befrugtningen begynder de to sammensmeltede kønsceller deres rejse gennem æggelederen mod livmoderen.

Cellerne vil dele sig cirka hver 12. time efter befrugtningen. Det der starter som en sammensmeltning af en ægcelle og en sædcelle vil efter 12 timer være 2 celler, og efter 12 timer igen 4 celler, 8 celler, 16 celler osv.

Celleklumpen vil ved ankomst til livmoderen have delt sig mange gange og have udviklet sig til en blastocyst. Blastocysten er en samling celler med et centralt væskefyldt hulrum (se foto).

 

Ægcellen, befrugtningen, sammensmeltningen, celledelingen og blastocyststadiet.
Ægcellen, befrugtningen, sammensmeltningen, celledelingen og blastocyststadiet (fra højre til venstre).

 

Vidste du, at din baby har sin helt egen unikke DNA profil. Det gør din baby genetisk forskellig fra hvert eneste af de knap 7 milliarder mennesker, der findes på jorden.

Terminen bliver afgjort ved befrugtningen

Den forventede dato for fødslen, terminen regnes 38 uger fra befrugtningstidspunktet. Da mange ikke ved, hvornår befrugtningen er sket, regner man i stedet fra 40 uger fra sidste menstruations første dag, der hos de fleste er 14 dage før befrugtningen.

Har du regelmæssige menstruationer, kan du regne dig frem til en temmelig præcis terminsdato. Hvis du derimod har uregelmæssige menstruationer , vil din termin ikke kunne beregnes præcist.

Ved Scanningen i uge 12 vil din termin blive fastsat. Det vil være den termin, man vil bruge videre frem uanset den beregnede termin.

Følg din baby DAG for DAG…

Følg graviditetens og babys udvikling DAG for DAG – med Babyinstituttets Gravid dag for dag bog eller tilmeld dig BABYBOBLEN og få daglige mails om din graviditet og udviklingen. Det er både hyggelæsning og viden, du ikke vil være foruden, og begge dele er skrevet af jordemoder Ditte Bach. Gå ikke glip af nogen af alle de spændende ting der sker i livmoderen og i graviditeten.

 Gravid uge 2 <=  Gravid uge 3  => Gravid uge 4

Andre artikler om graviditet

KOM MED IND I BABYBOBLEN

Få jordemoder Ditte Bach insiderviden om graviditeten og din babys udvikling dag for dag

Få daglige guldkorn om din graviditet og din babys udvikling i livmoderen for 0 kr. direkte i din indbakke. Du får perler af viden om graviditeten, fosterudviklingen, fødslen, amningen og om livet efter fødslen. Du kan let afmelde dig igen, men de fleste bliver hængende i Babyboblen med jordemoder Ditte Bach. der også er forfatter til Babyinstituttets gravid dag for dag bog, samt Babyinstituttets ammebog, flaskebog og nyfødt bog.

to bøger

Vær godt forberedt på din babys ankomst med Babyinstituttets Ammebog, så du har styr på amningen og Nyfødtbogen, så du er klar til babys ankomst. Klik her 

Besøg Webshoppen

Lad os holde kontakten

error: Content is protected !!